OUDERS VOOR ELKAAR met als thema “(vermoedelijk) Hoogbegaafd”

13-03-2019, 16:20 | Lezersnieuws | Davinia

Hoogbegaafdheid, je hoort er de laatste tijd vaak over. Landelijk gezien is er -zeker binnen het onderwijs- ook steeds meer aandacht voor. Tegelijk roept het nog veel vragen op. Want wanneer ben je eigenlijk hoogbegaafd? En wat brengt “hoogbegaafd zijn” met zich mee?

Daarnaast bestaan er ook veel vooroordelen. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat hoogbegaafde kinderen altijd hoge cijfers halen op school, dat ze sociaal-emotioneel niet sterk zijn of dat hoogbegaafde kinderen pushende ouders hebben.

Op woensdagavond 17 april staat  OUDERS VOOR ELKAAR  van Servanda in het teken van hoogbegaafdheid. Ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp hoogbegaafdheid.

Sasha Jansen van praktijk Kind in de Kijker zal de avond vormgeven. Zij neemt de aanwezigen -middels theorie en praktijkvoorbeelden- mee in de wereld van het hoogbegaafde kind. Daarbij is voldoende ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen en het stellen van vragen.

Bibliotheek AanZet Hardinxveld zorgt voor een boekentafel vol interessante boeken rondom het thema en een handige boekenlijst om mee te nemen.

U bent 17 april van harte welkom bij Servanda, Scheldestraat 1 in Hardinxveld-Giessendam.

De avond is van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur; inloop vanaf 19.15 uur.

Deelname is € 2,50 inclusief koffie/thee.

OUDERS VOOR ELKAAR vindt één keer per maand plaats met afwisselende thema’s.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan door Davinia een e-mail te sturen via d.vogel@servanda.nl of via telefoonnummer 06 – 82 32 77 52