Pedaja wederom gouden keurmerk behaald!

09-01-2017, 12:10 | Lezersnieuws | Waardeburgh

Op dinsdag 27 september jl. hebben de vier zorgcentra én de zorg thuis van Waardeburgh opnieuw het belangrijke Gouden PREZO keurmerk behaald. Daarmee voldoet de zorg van Waardeburgh voor het derde achtereenvolgende jaar aan de kwaliteitseisen die het kwaliteitsinstituut Perspekt, die de keurmerken toekent, stelt voor zorginstellingen op het gebied van zorg, welzijn en veiligheid. Het gouden keurmerk is het hoogste keurmerk dat behaald kan worden in de zorg.

Waardeburgh heeft zorgcentra in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam (zorgcentrum Pedaja), Sliedrecht (zorgcentrum Overslydrecht en Parkzicht) en Alblasserdam (zorgcentrum De Waard). Daarnaast bieden zij wijkverpleging en hulp in de huishouding in diezelfde gemeenten en in Papendrecht.

"PREZO haal je niet zo maar. We zijn trots op het resultaat dat we met elkaar hebben behaald!", laat Peter de Wit, bestuurder van Waardeburgh, weten. "De zes keurmerken zijn een bekroning op het werk van onze medewerkers, vrijwilligers en Cliëntenraden. De inspecteur benoemde expliciet de open communicatieve cultuur binnen Waardeburgh, het werken aan de kwaliteit van zorg door in te spelen op de behoefte van de cliënten en de ruimte die medewerkers nemen en geven om veranderingen toe te passen in hun werkzaamheden."

Waardeburgh staat voor waardevolle zorg en blijft altijd werken aan de kwaliteit van deze zorg. Ook breidt Waardeburgh haar diensten steeds verder uit. Zo start de keuken van zorgcentrum De Waard met het bezorgen van warme maaltijden tussen de middag aan de bewoners van de aanleunwoningcomplexen in de Alblashof en Koningin Wilhelminaweg.

Waardeburgh

Stichting Waardeburgh is een organisatie, met bijna zeshonderd medewerkers en evenveel vrijwilligers, die zich richt op de zorg en het welzijn van ouderen. Wij bieden mogelijkheden aan op het gebied van zorg, wonen en behandelingen van specialisten, zoals fysio- en ergotherapie.

Waardeburgh beschikt over vier zorgcentra waar professionele medewerkers waardevolle zorg leveren aan onze bewoners. Daarnaast hebben wij een professionele thuiszorg en huishoudelijke hulp voor cliënten in de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Maar ook kunnen senioren met zorgvragen bij ons terecht op onze dagbehandeling (onze sociëteiten).