Scherpe varianten bij Kroonschijf Denk en Zet

05-02-2017, 14:10 | Lezersnieuws | Piet Trapman

Ongekend fel was zaterdagmiddag de strijd tussen de dammers van Kroonschijf Denk en Zet en ADG Amersfoort. Slechts één partij eindigde in een min of meer vreedzame remise. De rest werd tot de laatste snik uitgevochten. Met de uiteindelijke 13-7 winst is het promotievarkentje nog niet gewassen, maar een plaats in de nacompetitie kan de Alblasserwaarders nauwelijks meer ontgaan.

De enige puntendeling van de middag werd na krap 3 uur dammen door Ad de Hek genoteerd. Dirk van Genderen had zich al vrij vroeg een houtje laten ontfutselen, maar hij compliceerde de stand zodanig dat zijn opponent de draad helemaal kwijtraakte en een fatale dam kreeg opgediend. De voorsprong ging weer verloren toen Peter de Hek een slagzet te slikken kreeg en direct kon opgeven. Daarna ging het snel en brachten Arie van Genderen, Cees Brandwijk - wat is hij in vorm - en Wim Kalis hun ploeg op een 9-3 voorsprong. Door nederlagen van Jeroen Schakel (positioneel) en Harm Jan van Rees (verraderlijk slagzetje) kwamen de Amersfoorters echter weer dichtbij. Alleen Peter Hartog en Piet Trapman waren nog bezig. Hartog stond goed en hij maakte het fraai af, waardoor de teamoverwinning zeker was. Trapmans denkkaarsje was na vierenhalf uur dammen echter zo goed als opgebrand, maar toen zijn tegenstander niet best voortzette, flakkerde het nog een keer, hetgeen voldoende was voor de winst.

Een fraaie zege, die na afloop werd gevierd met een vorstelijk buffet bij de Chinees. Ook hier verschenen de scherpste varianten op de borden. Als de opgedane vitaminen hun werk goed doen, moet de lastige thuiswedstrijd tegen Dammers uit Oost aanstaande zaterdag ook gewonnen kunnen worden.