Selectieturners OKK Hardinxveld in actie tijdens 2e kwalificatieronde

01-04-2019, 09:51 | Lezersnieuws | Shaun

Afgelopen weekend kwamen de selectieturners van OKK in actie tijdens de tweede kwalificatiewedstijd van het seizoen. Voor turners Jan-Paul Teeuw en Merijn Streefkerk was het een spannende dag in Purmerend.

 

Jan-Paul Teeuw turnde zijn tweede kwalificatiewedstrijd in de 2edivisie junior 2. Hij begon met een moeizame start op de onderdelen brug en rekstok, waar hij een aantal kleine foutjes maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Jan-Paul steeds beter in de wedstrijd te zitten. Dit was ook terug te zien in de scores op vloer, voltige en ringen. Jan-Paul sloot de wedstrijd af met een mooie landing op sprong en noteerde een eindscore van 63.95. Hij wist hiermee de 15eplaats te bemachtigen en mag zich opmaken voor de derde kwalificatiewedstrijd, op 13 april in Enschede.

 

Merijn Streefkerk mocht zondag aantreden voor zijn kwartfinale. Met het ijzersterke optreden van zijn vorige wedstrijd in het geheugen was het op voorhand al moeilijk om deze prestatie te evenaren. Dit, in combinatie met het beduidend hogere niveau van deze kwartfinale, maakte het voor Merijn een lastige opgave om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Toch schoot hij met een nette oefening op vloer goed uit de startblokken. Helaas ging zijn oefening op voltige iets minder, waardoor hij de aansluiting met de concurrentie uit het zicht verloor. Het was voor Merijn zoeken naar de juiste vorm, die hij bij vlagen wist te vinden. Jammer genoeg is het uiteindelijk niet gelukt om bij de eerste 10 te eindigen en zich te plaatsen voor de halve finale. Met een puntentotaal van 54.550 eindigde Merijn op de 23 plaats. Toch kan hij terugkijken op een leerzaam eerste seizoen in de vrije keuze oefenstof en neemt hij de opgedane ervaring mee naar volgend seizoen.