Sportieve revanche HKC op De Meeuwen

13-05-2018, 16:16 | Lezersnieuws | Communicatiecommissie

HKC moest aantreden tegen de terechte kampioen De Meeuwen. De thuiswedstrijd bij HKC werd verloren met 20-23 mede door het bijna altijd goed startende De Meeuwen en de later ingetrokken rode kaart van Niels Deventer.

In een competitie waar niets anders meer te halen valt dan sportieve eer en het verdedigen van de 2e plaats was HKC niet van plan om als voorprogramma te dienen voor een kampioensfeestje en gebrand op een revanche op de thuisploeg.

HKC keek gedurende de hele eerste helft tegen een kleine achterstand aan, maar wist echter vlak voor rust terug te komen en een voorsprong te pakken, 12-13. De tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld. Het stug achterverdedigende en steeds terugzakkende De Meeuwen nam steeds een voorsprong en stond met nog een kwartier te spelen 22-19 voor. HKC bleef echter rustig en goed spelen door gedisciplineerd oplossen en daarna doorspelen en kon zodoende in de eindfase de 24-25 overwinning naar zich toe trekken.

Complimenten aan het team voor de wijze waarop ze deze wedstrijd benaderd hebben. Dit keer niet echte uitschieters of uitblinkers, het was vooral het collectief, het functioneel verdedigen en het kunnen scoren over alle schijven, die de revanche op sportieve wijze compleet maakten.

Voor HKC scoorden: Kelly de Bruin (5), John den Dunnen en Tjeerd Gort (4), Jaïr Louis en Niels Deventer (3), Rianne Swets (2), Esther de Groot, Annelies Kop, Lotte Scherstra en Stefan Den Breejen (1)