• Illustratie van een brug met gelijke leggers

    OKK Hardinxveld

Succes voor turners OKK bij tweede kwalificatieronde

18-03-2019, 13:09 | Lezersnieuws | Shaun

Zaterdag 16 maart turnden de heren van Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld de tweede kwartfinalewedstrijd voor het NK. De doelstelling was op voorhand al duidelijk, plaatsing voor de halve eindstrijd.

 

Hiervoor moesten de mannen zich bij de beste 24 deelnemers scharen, een opgave die door Youri van Noordenne ruimschoots werd behaald. Met een zevende plaats in het eindklassement toonde hij zich een sterke concurrent in het wedstrijdveld. Met enkele schoonheidsfouten hier en daar is er zelfs nog volop ruimte voor verbetering, waardoor de halve finale voldoende perspectief biedt. Een plaatsing voor de finale van het Nederlands Kampioenschap is hierdoor niet ondenkbaar. Youri rest nu de taak om zijn oefeningen de komende maanden te stabiliseren en te verbeteren.

 

De instap categorie van OKK turnde zaterdag eveneens hun kwartfinale wedstrijd. Zowel Daan Teeuw en Levi van Aken turnden een goede wedstrijd, waarbij ze prima oefeningen lieten zien. Het sterke optreden van beide jongens bracht ze op een mooie 2een 3eplaats in het eindklassement. Door een iets minder optreden op voltige liepen beiden net het goud mis, maar zijn ze met hun podiumplaats glansrijk door naar de halve finale van het NK.

 

Een wedstrijdronde later mochten ook Jayden Kooi en Yoeri Versloot strijden voor een plek in de volgende ronde. In een hectische en spannende wedstrijd waar alleen de eerste zes plekken recht gaven op plaatsing voor de halve eindstrijd, werd het doel helaas niet bereikt. Yoeri miste met zijn zevende plaats de halve finale op een haar na, maar kan desalniettemin terugkijken op een ijzersterk optreden. 

 

Voor Jayden was de kwartfinale eveneens het eindpunt. Na een wat mindere oefening op vloer herstelde hij zich goed door een hoge score op brug te noteren. Al met al heeft hij zo toch een goede wedstrijd weten neer te zetten, waarmee hij de 21eplaats wist te bemachtigen. Met een goede run tot aan de kwartfinales kan hij met trots terugkijken op zijn seizoen.

 

Tot slot turnden ook Auke de Kok, Jurre de Rover en Klaas Veldman (categorie pupil) hun kwartfinalewedstrijden. In deze categorie gaven alleen plaats 1 t/m 9 recht op een plek in de volgende ronde, een lastig te behalen doelstelling die door de jongens niet werd gehaald. Toch kunnen Jurre (15e), Auke (16e) en Klaas (22e) tevreden zijn met hun geturnde wedstrijd. Bovendien nemen ze de opgedane ervaring mee naar volgend seizoen, waar ze zichzelf opnieuw mogen mengen in de strijd.