T@B verder zonder Philippo

15-04-2019, 23:05 | Lezersnieuws | Secretariaat

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Sinds maandag 15 april 2019 gaat de fractie van de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) verder zonder raadslid Robert Philippo. Het raadslid meldde die dag aan de partij dat hij definitief als eenmansfractie verder gaat.

Deetman De oorzaak van Philippo’s besluit heeft te maken met het rapport van de commissie Deetman. “De commissie heeft geadviseerd om regionale zaken in de Drechtsteden juist meer lokaal uit te voeren en lokaal over te laten beslissen. Daar kunnen wij als lokale partij natuurlijk niet op tegen zijn. Onze fractie besloot voor het voorstel te stemmen. Later bleek dat Robert Philippo zich hier niet in kon vinden”, zegt T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.

Inspanningen De T@B-fractie heeft geprobeerd om gesprekken te voeren met Robert Philippo over de ontstane situatie. “We hebben grote inspanningen gedaan om Robert en de fractie weer bij elkaar te krijgen. Dat liep stroef. Zijn besluit leek vast te staan”, vervolgt Fijnekam.

Sterker De lokale partij is zwaar teleurgesteld over deze gebeurtenis. “Met het vertrek van Robert missen we een gedreven raadslid en onze vijfde zetel. Maar om veel dingen voor ons dorp te bereiken is goede samenwerking ontzettend belangrijk in onze mooie partij. De T@B-fractie is teleurgesteld, maar gaat voor de goede zaak. Onze fractieleden hebben het volste vertrouwen in elkaar. Onze fractie komt hier sterker uit”, aldus T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.