• Het voornemen is aan de Roerdomp in Papendrecht een tweede vestiging van hospice De Cirkel te realiseren die zich richt op het westelijke gedeelte van de Alblasserwaard. Op de foto wethouder Kees de Ruijter (rechts) van de gemeente Papendrecht en bes

    Richard van Hoek

Tweede vestiging hospice De Cirkel in de Alblasserwaard

30-11-2018, 14:04 | Lezersnieuws | AnAn

Hospice De Cirkel en de gemeente Papendrecht hebben de intentie om binnenkort een koopovereenkomst af te sluiten voor een perceel in de wijk Oostpolder. Het voornemen is op deze kavel, die ligt aan de Roerdomp, een tweede vestiging van hospice De Cirkel te realiseren die zich richt op het westelijke gedeelte van de Alblasserwaard.

De afgelopen maanden heeft een afvaardiging van hospice De Cirkel gesprekken gevoerd met onder anderen de burgemeesters van de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Papendrecht en Sliedrecht. Zij omarmen het initiatief van harte en hebben meegedacht over een eventuele locatie. Vanwege de strategische ligging is gekozen voor Papendrecht-Oost. “Er is daar een prachtig perceel beschikbaar dat een maatschappelijke bestemming heeft en prima geschikt is om een nieuw hospice conform ons Programma van Eisen te bouwen,” zegt bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel.

Wethouder Kees de Ruijter, die onder meer volksgezondheid in zijn portefeuille heeft, is verheugd dat het nieuwe hospice in de gemeente Papendrecht komt. “Het college van burgemeester en wethouders en onze gemeenteraad vinden het een mooie voorziening. We erkennen volledig de regionale behoefte aan zo’n huis waar mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Wij zijn blij dit te mogen faciliteren en deze kavel met een maatschappelijke bestemming hiervoor beschikbaar te kunnen stellen.” Het hospice krijgt een regionale functie en richt zich op de West-Alblasserwaard. “Wij hopen dat mensen uit dit gebied ons snel weten te vinden en dat wij net zoveel draagvlak krijgen als in de Zwijndrechtse Waard waar wij sinds 2011 een hospice in Hendrik-Ido-Ambacht hebben,” aldus Ad van Driel. 

Hospice De Cirkel heeft om een tweede vestiging te realiseren een prachtige, substantiële donatie gekregen van de stichting Fleur in Alblasserdam. Inmiddels is er ook al een aantal andere bedrijven en particulieren dat steun heeft toegezegd. “Dat vinden wij geweldig, want voor de bouw en exploitatie van een hospice is veel geld nodig. We hopen daarom dat nog meer bedrijven, instellingen en organisaties uit de regio onze plannen een warm hart toedragen en ons willen steunen bij de realisatie
van hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard.” Als alles volgens plan loopt, gaan de heipalen in 2019 de grond in en opent het nieuwe hospice in 2020 zijn deuren.