Uitvoering van “The Crucifixion”

14-04-2019, 20:56 | Lezersnieuws | Hans

Zaterdag 20 april 2019 wordt in de Hervormde kerk van Boven-Hardinxveld, “The Crucufixion” in het Nederlands (De Kruisiging), door Christelijke Zangvereniging “De Lofstem” uitgevoerd.

The Crucifixion, de passion die in 1887 door John Stainer is gecomponeerd , is in Engeland ongekend populair. De tekst van het werk, is samengesteld door de geestelijke William John Sparrow-Simpson. Het is een meditatie over het lijden van Jezus Christus. Het werk is geschreven voor tenorsolo en bassolo; koor en orgel, waarbij het de bedoeling was dat de Hymns (gezangen) in wissel-zang door koor en gemeente gezongen worden. The Crucifixion is een oproep aan de wereld om niet aan het kruis voorbij te gaan. “Doet het u niets, dat Jezus zo voor ons heeft geleden? Mensen ga er niet aan voorbij; Kom tot Hem, want Hij deed het allemaal voor u”. Dit gedeelte moet worden gezien als het grote hoogtepunt in “The Crucifixion” en als de Boodschap die het hierin meegeeft aan de mensen.

De uitvoerende zijn, koor: “De Lofstem” o.l.v. Carola Loeve, organist: Arjan Versluis, bas: Arjo Loeve en tenor: Peter de Jong. De opening en sluiting wordt verzorgd door Ds. W.C. Meeuse. U bent van harte uitgenodigd dit intrigerende, meditatieve en inspirerende werk mee te beleven. Aanvang 19.30 u. de kerk is 19.00 u. open en de toegang is vrij! De collecte die gehouden wordt is voor een bijzondere sponsoractie van Arjan Versluis. Arjan gaat in het najaar van 2019 een marathon lopen in Zuid-Korea en de opbrengst gaat naar de stichting Open Doors.