• Overdracht van de opgeknapte computers

    Margriet van Wingerden

Vier goede doelen slaan de handen ineen!

13-09-2018, 16:38 | Lezersnieuws | Arie

Op 13 september was het dan zover. De samenwerking tussen vier goede doelen kwam tot een hoogtepunt tijdens de overdracht van 37 opgeknapte PC's.

De heer Klaas Maat startte ooit in Hardinxveld-Giessendam een project om oude metalen in te gaan zamelen en het daarmee verdiende geld te schenken aan diverse goede doelen. Zijn project "Blik op Maat" is bekend tot in de verre omtrek en regelmatig staat weer een grote gift vermeld in de plaatselijke bladen.

Tijdens het ophalen stuitte Klaas op een flinke partij van 37 verouderde PC's van een school en omdat Klaas bedacht dat die computers wellicht een betere bestemming konden hebben dan als “oud ijzer”, tipte hij Klaas Boer van de stichting “Moj – Bliznji”, die actief is met (veelzijdige) hulpverlening aan mensen in Bosnië.

Klaas Boer schakelde Arie van Wingerden in om de PC’s eens na te kijken. Samen met twee andere mensen van Seniorweb werd besloten dat er nog behoorlijk wat extra hardware nodig was om de PC’s in orde te maken.

De zoon van Arie volgt dagbesteding voor mensen met autisme bij “Dajong Computervrienden” in Barendrecht en daarom informeerde Arie of Dajong iets kon betekenen. De heer Johan Terdu, die Dajong heeft opgezet en leidt, ging ermee akkoord om alle PC’s gratis (!) werkend te maken en eventueel ontbrekende of kapotte hardware te vervangen of te herstellen.

Inmiddels heeft Dajong prima werk geleverd en waren de PC’s klaar om te worden opgehaald. Op de foto ziet u de officiële overdracht met vertegenwoordigers van de vier betrokken goede doelen.

Op de foto (voorgrond van links naar rechts) ziet u Jeffery Aldus (begeleider bij Dajong), Klaas Maat (“Blik op Maat“), Jan de Ruiter (“Moj – Bliznji”) en Arie van Wingerden (Seniorweb Hardinxveld-Giessendam), terwijl op de achtergrond enkele medewerkers van Dajong staan.

Wat geweldig dat er op deze manier een spontane samenwerking ontstond! We zijn als vrijwilligers erg blij met iedereen die een steentje bijdraagt. En ook is het bijzonder leuk om op de valreep nog te melden dat Dajong, nadat ze ons enorm (en gratis) hebben geholpen ook nog oude materialen gaat leveren aan Klaas Maat voor zijn project, dat weer andere goede doelen gaat dienen.