• Harmonie-orkest EMS

    EMS

Voorjaarsconcert EMS

02-04-2016, 21:00 | Lezersnieuws | muziekvereniging EMS

Op zaterdag 9 april geven het Harmonie-orkest en het Jeugdorkest (EMS Avanti) van muziekvereniging EMS hun jaarlijkse voorjaarsconcert. Het Harmonie-orkest van EMS zal voor het eerst een concert geven met hun nieuwe dirigent Jan van der Sanden. De muzikaal leider staat sinds januari met veel enthousiasme voor het orkest. Het orkest zal verschillende Spaanse muziekstukken ten gehore brengen die voor het publiek herkenbaar zijn en lekker in het gehoor liggen. Er zal zelfs door het orkest gezongen gaan worden tijdens deze avond. Het jeugdorkest, EMS Avanti, zal een afwisselend programma verzorgen waarbij er verschillende film en musical stukken langs zullen komen, zoals Edelweis uit 'The Sound of Music' en The Phantom of the Opera'.

Het concert wordt gehouden in Partycentrum 't Hart in Boven-Hardinxveld. Kaarten zijn te koop aan de deur voor € 5,00. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.15 uur.

Naast het voorjaarsconcert staan in deze weken ook de scholenbezoeken voor de Harmonie op de agenda. Elke week wordt er door muziekdocenten en muzikanten van EMS een basisschool in Hardinxveld bezocht. Leerlingen van groep 5 maken hierbij kennis met de muziek die door EMS wordt gemaakt. Elk jaar komen hier nieuwe muziekleerlingen uit voort voor de vereniging.