• Vriendenschaar D1 op NK

    M. de Groot
  • Vriendenschaar D1 op NK

    M. de Groot
  • Vriendenschaar D1 op NK

    M. de Groot

Vriendenschaar D1 5e van Nederland

19-03-2017, 12:22 | Lezersnieuws | L. Muilwijk

Zaterdag 18 maart mocht Vriendenschaar D1, door het behaalde kampioenschap, deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Wijk bij Duurstede.

's Ochtends vertrok het team met alle supporters richting het NK in de echte Ziggo Dome bus van Verschoor. Wat een prachtig vervoer voor deze speciale dag!

Om 10.00 uur begon de opening, waarbij alle teams werden voorgesteld. Het Vriendenschaar publiek liet goed van zich horen en zien. Na de opening begonnen de poulewedstrijden. Vriendenschaar speelde tegen De Meeuwen D1, TOP (S) D1 en Heerenveen D1.

De eerste wedstrijd tegen De Meeuwen werd met 9-7 gewonnen. Wat een mooi begin van de dag. Helaas gingen de andere twee poulewedstrijden verloren, waardoor de D1 mocht strijden voor de 5e en 6e plaats, tegen CSL D1. In deze wedstrijd was Vriendenschaar de sterkste, want met een 7-12 overwinning werd de 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap behaald. Wat een super mooie prestatie voor deze talenten!

De ploeg bestaat uit: Jolijn, Sterre, Sill, Anna, Anika, Lieke, Mark, Niels, Kars, Thijs, Marijn en Kevin en zij worden gecoacht door Jorrit, Marcel en Lotte.