Wim Kalis pakt weer een damtitel.

13-10-2017, 08:51 | Lezersnieuws | Daaf van Wijngaarden

In het Provinciaal kampioenschap dammen speelde Wim Kalis in de voorlaatste wedstrijd tegen Cor Westerveld. Laatstgenoemde blunderde al met de 18e zet, waarna Kalis gelijk met een combinatie toehapte.

In de laatste ronde, die tegen zijn grootste opponent Theo Voorspuij ging het niet zo gemakkelijk. Voorspuij had aan een remise voldoende om zich kampioen te noemen. Tot en met het eindspel gingen beide voor de winst. Er stonden van elk nog maar 4 schijven op het bord. In tijdnood strafte Kalis echter een klein foutje van Voorspuij af, met de winst en het kampioen tot gevolg.

In de onderlinge damcompetitie pakte Ton van Houwelingen de winst tegen Ralph de Jager. Henk Sterk en Wim Buijk kwamen remise overeen. Tot in het eindspel probeerde Wim Kalis tegenstander Eef Stam te verrassen, hetgeen hem niet lukte, met de terechte 1 - 1 als uitslag. Arie Bakker hield aardig lang stand tegen Peter de Hek, maar de klasse van laatstgenoemde was voldoende om de punten bij te schrijven. Daaf van Wijngaarden speelde goede dampartij tegen Piet Verkaik, hetgeen na 50 zetten in een gelijkspel resulteerde. Peter van Noordennen pakte al vrij snel de winst, doordat Gertjan van Herwaarden een verkeerde voortzetting nam.

Aart Romeijn blunderde in het begin, tegenstander Ad de Hek maakte daar gretig gebruik van en won. Piet Trapman pakte de winst tegen Gerrit den Besten, en Wilco den Toom klopte Daaf Houwelingen op een vakkundige manier.