• Winterpraise Ottoland

Winterpraise Slingeland festival

10-11-2015, 09:01 | Lezersnieuws | Slingeland festival

Op zaterdag 21 november a.s. organiseert het Slingeland festival de jaarlijkse Winterpraise. We verbinden deze praise avond aan een actueel thema, namelijk de toestroom van vluchtelingen naar ons land en dan met name bij ons in de Alblasserwaard. Want: wat moeten we hier nu mee? De Winterpraise, onder leiding van Praisy Pianos, wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk te Ottoland en begint om 20.00 uur.

'Ik ben Faraidoun en ik ben een vluchteling. Wat moet jij met mij?!' Faraidoun is in 1998 gevlucht vanuit Irak. Pas bij zijn derde vluchtpoging komt hij aan in Nederland. Hij komt terecht in een asielzoekerscentrum in Dronten. Faraidoun is moslim. Vanuit de kerk uit de omgeving krijgt hij wekelijks bezoek. De eerste tijd moet hij er niets van hebben en lopen de gesprekken uit op frustratie. Maar na verloop van tijd ziet hij een bepaald soort liefde, waar hij naar verlangt. Hij gaat de Bijbel lezen en op onderzoek uit. Zo heeft hij Jezus leren kennen en is Faraidoun christen geworden. Dit is echter niet zonder gevolgen.

Faraidoun vertelt zijn verhaal tijdens de Winterpraise. Zijn indringend getuigenis zal je aan het denken zetten om vooral voor jezelf te bepalen: Wat moet ik, wat kàn ik hiermee? Naast het verhaal van Faraidoun komen we natuurlijk ook bij elkaar om te zingen. De avond staat onder leiding van de band Praisy Pianos.

De Winterpraise wordt gehouden van 20.00 - 21.30 uur in de Gereformeerde Kerk, A 88 te Ottoland. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar. De toegang is gratis. Wel houden we een collecte.

Het Slingeland Festival is een interkerkelijk festival waar het Evangelie van God op verstaanbare wijze wordt doorgegeven en er ruimte is om relaties op te bouwen. De doelstelling is om de christenen in de Alblasserwaard toe te rusten om in hun dorp handen en voeten te geven aan het Lichaam van Christus voor de mensen in de Waard die God niet kennen. Naast het organiseren van het festival zal het Slingeland festival het hele jaar door actief zijn met een aantal gebedsavonden, Vrouwen lopen voor Vrouwen en een benefietavond.