• Impressie van Vriendenschaar - Fortis

    Wim van der Pijl

Zure start zaalcompetitie voor Vriendenschaar

13-11-2017, 11:30 | Lezersnieuws | Carola Blokland

De eerste zaalcompetitiewedstrijd is Vriendenschaar slecht begonnen. Het werd in Wielewaal 24-27 tegen Fortis 1.

Beide ploegen startten met foutjes en onduidelijkheden. Ze zochten zichtbaar naar hun spel is dat ze hun spel zoeken. Na 5 minuten zuivere speeltijd staat het 3-1. Vriendenschaar en Fortis komen op gang en het nut van de schotklok bewees zich. Binnen 2 minuten stond het 5-5 met een hogere frequentie van scoren. De CAB holland-ploeg was in de eerste helft zichtbaar de betere partij, maar zij verzuimden simpelweg om uit te lopen naar een grotere voorsprong. Een groter gaatje dan 2 doelpunten werd niet gemaakt. Na een sterke reboundactie trakteert Brouwer de ploeg op zijn 5e doelpunt van de wedstrijd, 10-7. Ook Milou Klijn deed voor de tweede keer een duid in het zakje door Jorrit Muilwijk op strafworppositie te laten scoren, 11-8. De ploeg uit Oost Souburg kon blijven aanhaken, ondanks dat Vriendenschaar meer kwaliteit uitstraalde. De ploegen gingen rusten met 16-13.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Fortis tapte uit een ander vaatje en bracht de stand binnen 2 minuten gelijk tot 16-16. Vriendenschaar werd opnieuw slordig en Fortis straft Vriendenschaar af tot 18-20. Na 10 minuten spelen heeft Fortis al 8 keer gescoord, tegen 2 keer van Vriendenschaar, 18-21. De ploeg van Patrick Bezemer moest zorgen dat er wat gebeurde. Twee wissels kwamen in de ploeg, namelijk Caroline Blokland en (de jarige) Daan Brouwer. Met resultaat, Daan Brouwer scoorde zijn eerste poging, 20-23. Via een slim omdraaiballetje van Celine van Meeteren wordt het 21-24 maar Fortis hield het de voorsprong van 3 doelpunten. Met nog 6 minuten op de (zuivere) klok en 23-26 op het scorebord, kon het nog alle kanten op. De CAB holland-formatie kreeg alleen de scoringsdruk niet omgebogen in degelijke aanvallen. Een time out met de nodige aanwijzingen door Bezemer bracht helaas ook geen resultaat. In de laatste minuut mocht invaller Julian Voorwinden zijn eigen geforceerde strafworp bezegelen met een doelpunt.

Werk aan de winkel voor de groenhemden! Na deze tegenvallende start van de competitie moet Vriendenschaar 18 november aan de bak tegen VEO in Voorburg. De volgende thuiswedstrijd is op 25 november, om 15.30 uur tegen Albatros in de Wielewaal.

Scores:

Christian Brouwer 8x, Jorrit Muilwijk 4x, Milou Klijn en Bert Verspuij 3x, Nolan den Boer 2x, Celine van Meeteren, Linda Rieske, Daan Brouwer en Julian Voorwinden ieder 1x