• Hoe kom ik nu in de straat?

    Wim de Jong
  • Tsja, die boodschap kan ik nu niet gaan doen.

    Wim de Jong

Zo gaat de gemeente Hardinxveld-Giessendam met haar senioren om.

08-11-2019, 16:56 | Lezersnieuws | Wim

Begin 2019 hebben mijn ouders, inmiddels 89 jaar, contact gezocht met de gemeente. Hun vraag was, of er de komende tijd straatverhoging aan de Plompencamp zou plaatsvinden. Na een bezoek van een behandelend ambtenaar werd aangegeven,dat er geen werkzaamheden in de planning stonden en hebben gemeenteambtenaren wat straatverzakkingen verholpen. Daarop hebben mijn ouders een straatmaker het pad van hun achtertuin laten verlagen om met de rollator op straatniveau te komen.

Wat schetst mijn verbazing. Enkele weken geleden komt uit het niets een brief van aannemer De Kuiper. Wij gaan rioleringswerkzaamheden verrichten in de Plompencamp en de straat wordt opgehoogd.

Nu kom ik vanmiddag even bij mijn ouders langs en wat zie ik tot mijn grote verbazing en ergernis. De straat is ca. 15 centimeter verhoogd en mijn ouders kunnen met hun rollator vrijwel onmogelijk de tuin uit. Zie de foto's.

Mijn vader heeft contact gezocht met de gemeente, maar die geeft niet thuis en op zijn emailbericht wordt niet gereageerd.

Hoe ga je als gemeente met je senioren om? 

Oordeel zelf maar.

Wim de Jong