• Leerling Rehobothschool aan het tennissen met cliënt 't Warme Hart

    Gonny Merkus

Kleuters tegen Kwalen in Hardinxveld

19-01-2020, 16:34 | Lezersnieuws | Lisette

Jonge leerlingen leren omgaan met ouderen en oog hebben voor mensen met een beperking. Dat is het doel van het nieuwe project dat de groepen 2 en 3 van de Rehobothschool zijn gestart.

Geïnspireerd door het televisieprogramma ‘Kleuters tegen Kwalen’ is er in samenwerking met de (activiteiten)begeleiders in dagbesteding ’t Warme Hart een programma opgezet waarbij 2 keer in de week een groepje van 5 tot 6 leerlingen samen met ouderen een half uur met elkaar doorbrengen. De kinderen en ouderen spelen samen een spel, doppen de boontjes, knutselen samen aan iets moois en of doen samen een dansje. Het idee is dat er sprake zal zijn van een win-win situatie: de kinderen leren omgaan met ouderen die niet alles meer kunnen en de ouderen worden geprikkeld om actief bezig te zijn.

Kijkend naar de eerste bezoekjes is er alle hoop dat deze doelen behaald gaan worden: het waren warme en inspirerende ontmoetingen. Het project loopt door t/m mei 2020, dan zullen alle leerlingen van groep 2 en 3 een keer een bezoek hebben gebracht aan ’t Warme Hart.