Dossiers

Dossier coronavirus

Op woensdag 4 maart 2020 werd het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Hardinxveld-Giessendam bekend. Het ging om een 45-jarige man. In dit dossier vind je alle relevante artikelen over het coronavirus in de regio

Rubriek Expressief

Journalist Walter Leendertse gaat om de week op bezoek bij verschillende mensen die (semi)-professioneel hun expressie op verschillende manieren uiten. 

Verhalen van vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ook in Hardinxveld-Giessendam wordt er veel werk door hen verricht. Aart Vermeij spreekt om de week met één van deze mensen. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. In dit dossier lees je alle ontwikkelingen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in Hardinxveld-Giessendam.  

Subsidiebeleid

Een nieuw subsidiebeleid: dat stelde het college in september 2014 voor aan de gemeenteraad voor. De gemeente hoopt door een nieuw systeem eerlijker en simpeler te kunnen bezuinigen. Vanaf 2016 moet er namelijk nog eens 100.000 euro bespaard worden.

Bestuurlijke samenwerking

H'VELD-G'DAM - Gaat Hardinxveld-Giessendam toetreden tot Drechtsteden of samenwerken met Gorinchem? Heel lang werd er over deze vraag gediscussieerd. Inmiddels heeft Hardinxveld gekozen voor de Drechtsteden, maar deze beslissing ging niet zonder slag of stoot.

Wateroverlast Hardinxveld-Giessendam

In juli 2014 werd Hardinxveld-Giessendam getroffen door een enorme hoosbui die veel ontzettend wateroverlast veroorzaakte. Een jaar later was het weer raak, de overmatige regenval in augustus zorgde er wederom voor dat veel Hardinxvelders het niet droog hielden.