• Rivas

€ 2.500,- voor wensen bewoners Tiendwaert en Judith Leysterhof

H'VELD-G'DAM De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof heeft een bedrag van € 2.500,- geschonken aan deze twee verpleeghuizen in Hardinxveld-Giessendam. Met dit geld worden dit jaar wensen van bewoners in vervulling gebracht.

De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof schenkt al sinds 2010 een bedrag om wensen van bewoners in vervulling te laten gaan. ,,We waarderen het enorm dat de stichting ons op deze manier helpt", zegt Piety Nijhoff, teamleider bij Rivas. ,,Jaarlijks kunnen we hierdoor mooie wensen vervullen."

De wensen die door de bewoners worden gedaan zijn niet ingewikkeld, maar zorgen voor een groot plezier. Nijhoff: ,,Bewoners willen bijvoorbeeld graag met hun familie iets ondernemen, samen naar een oude vertrouwde plek gaan of nog een keer genieten van een hobby." De meest uiteenlopende wensen komen aan bod. ,,Bijvoorbeeld een potje poolen, een bezoek aan de (snack)bar, een voetbalwedstrijd of aan een vereniging waar de bewoner altijd lid van was. Maar ook gewoon weer eens naar de winkel of de stad. Door ons te verdiepen in de bewoner en door met de familie in gesprek te gaan, proberen we te achterhalen welke wens er leeft. Vervolgens wordt de wens in samenwerking met familie, of waar mogelijk met de bewoner zelf, georganiseerd. Is de wens goed bevallen, dan nemen we het op in het activiteitenplan van de bewoner, zodat we de betreffende activiteit vaker kunnen organiseren."

De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof zet zich in voor het bevorderen van het welzijn van de bewoners van deze twee verpleeghuizen en zorgt voor aanvullende activiteiten. De stichting is opgericht om hierin te kunnen voorzien. Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof of andere diensten van Rivas Zorggroep: Rivas Zorglijn 0900-8440 of www.rivas.nl.

Fotobijschrift:

Met het geld van de stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof kunnen wensen van de bewoners worden vervuld.