• SHe Fotografie

100% dekking HartveiligWonen in Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM Hardinxveld-Giessendam mag zich vanaf nu ook Hartveilig noemen. Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol. Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. HartveiligWonen is een hulpsysteem dat ervoor zorgt dat vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, totdat de ambulance arriveert.

In Hardinxveld-Giessendam zijn voldoende burgerhulpverleners die via HartveiligWonen opgeroepen kunnen worden bij een hartstilstand. En de AED bij de Jupiterflat zorgt ook op dit onderdeel voor 100% dekking in Hardinxveld-Giessendam.

Wethouder Trudy Baggerman onthulde samen met Gerda van Rossum en David Koppelaar van de werkgroep Hartveilig Wonen de AED bij de Jupiterflat. De wethouder is verheugd: ,,Fantastisch wat de werkgroep voor elkaar heeft gekregen. En de burgerhulpverleners tonen weer aan dat we een gemeenschap zijn die voor elkaar klaarstaat wanneer de nood aan de man is. Ik bedank ook de bedrijven en particulieren die hun steentje bijgedragen hebben."

Gerda van Rossum van het Rode Kruis en lid van de werkgroep vertelt: ,,Elke seconde telt bij een hartstilstand, dus toen ik de oproep van de gemeente hoorde om Hardinxveld-Giessendam Hartveilig te maken dacht ik meteen, hier zet je je voor in als hulpverlener!"

Via een bijdrage van de Maatschappelijke agenda (MAG) organiseerde de werkgroep HartveiligWonen ook een cursus reanimatie van kinderen voor burgerhulpverleners. Daarnaast betaalde de MAG ook 2 AED apparaten en buitenkasten.

Ook David Koppelaar van de EHBO-vereniging Giessendam zit in de werkgroep. Hij voelt zich verantwoordelijk om daar waar het mogelijk is, mensen te helpen. Hij vertelt: ,,Ik vind het belangrijk dat het hele dorp toegang heeft tot een goed bereikbare AED. Toen de gemeente ging samenwerken met HartveiligWonen heb ik geen moment getwijfeld om mij aan te melden voor de werkgroep. Het heeft achteraf meer tijd gekost dan voorzien, maar dat had ik er graag voor over."

Meld je op www.hartveiligwonen.nl aan als burgerhulpverlener of meld je AED aan voor algemeen gebruik.