• Tiendwaert

H'VELD-G'DAM Onlangs kon aan Verpleeghuis Tiendwaert een duo-fiets worden aangeboden. Een dergelijk vervoermiddel stond al langere tijd op het wensenlijstje. De realisatie is mogelijk gemaakt door De Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof, dankzij bijdragen van derden.

De gelden om dit te kunnen realiseren zijn bijeen gebracht door de Stichting Rivierenlandfonds, A.A. de Haanstichting, Stichting De Kaai en de Rotary Sliedrecht e.o. De aankoop is bemiddeld door Fietsspecialist Profile Kramer in Hardinxveld-Giessendam, die de fiets met een kortingsbedrag heeft aangeboden.

In het kleinschalig opgezette verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam leven bewoners in vier woongroepen voort mensen met een dementie en 18 appartementwoningen voor mensen met een lichamelijke aandoening. Elke woongroep heeft een gezellig aangeklede woonkamer waar voor de bewoners activiteiten worden georganiseerd en waar ook samen de maaltijd wordt bereid en gegeten. Het is voor de bewoners erg belangrijk dat ze op allerlei manieren worden geactiveerd. Ook is het goed dat de bewoners naar buiten kunnen. Om eens iets van de omgeving te zien en om van de buitenlucht te kunnen genieten. De duo-fiets is een geweldige uitvinding, omdat de bewoners hier naast een vrijwilliger zitten en volop van de omgeving waarin wordt gefietst kunnen zien.

De Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof bestaat intussen zo'n tien jaar. De stichting is in het leven geroepen ten behoeve van Verpleeghuis Tiendwaert in Neder-Hardinxveld en Verpleeghuis Judith Leysterhof in Boven-Hardinxveld, onderdeel van Rivas Zorggroep. Het doel van de stichting is het verwezenlijken van wensen van bewoners en het doen van aankopen van zaken waarvoor geen reguliere gelden beschikbaar zijn. De stichting tracht hiertoe gelden te werven door subsidies, donaties, bijdragen en inzamelingen. Daarnaast staat de stichting open voor schenkingen, erfstellingen en legaten.