• Archief Speel-In

39e editie Speel-In belooft weer een groot spektakel te worden

H'VELD-G'DAM Donderdag 10 augustus is het weer zo ver: de eerste dag van de jaarlijkse Speel-In in Sporthal 'de Wielewaal'. Ook dit jaar is er een uitgebreid programma voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar. Er kan onder andere worden geknutseld, er is een natuurhoek met nieuwe activiteiten, een racehoek, springkussens met water, een verkleedwedstrijd en een korfbalclinic. Natuurlijk ontbreken ook de disco, de populaire kappershoek en de 'scheepjes-in-een-fles hoek' niet. Nieuw dit jaar is de 'uit mekaar hoek' waar kinderen onder begeleiding allerlei apparaten uit elkaar kunnen halen.

door Willemieke Steen

De Speel-In is een initiatief van Servanda Stichting Welzijn en een groep van ongeveer 100 vrijwilligers. Het doel van het evenement is om kinderen aan het einde van de zomervakantie een leuke week te bezorgen. In en rondom de sporthal worden verschillende 'hoeken' ingericht waar kinderen kunnen deelnemen aan diverse knutsel- en spelactiviteiten. Vanuit Servanda is Sylvia de Ruijter als beroepskracht bij het kindervakantiespektakel betrokken. ,,We vinden het belangrijk dat de kinderen hun eigen gang kunnen gaan en zelf kiezen wat ze willen doen. Dit willen we zoveel mogelijk stimuleren en daarom zien we het liefst zo veel mogelijk kinderen en zo min mogelijk ouders op de Speel-In, tenzij ze een begeleidersbandje kopen voor € 1,-. Ouders die toch in de buurt van hun kind willen blijven maar geen begeleidersbandje willen, zijn van harte welkom om in de foyer wat te gaan eten en/of drinken", aldus Sylvia.

De Speel-In draait bijna volledig op vrijwilligers. Er is een vast team dat zich al jarenlang inzet voor het evenement, maar door wat verschuivingen is de organisatie ook elk jaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Sylvia: ,,Op dit moment zoeken we bijvoorbeeld een voorzitter. Hiervoor zoeken we een ervaren vrijwilliger die het liefst al wat jaren mee loopt, maar voor andere functies kunnen jongeren vanaf 15 jaar zich al bij ons melden als vrijwilliger. Uit ervaring kan ik zeggen dat het een erg leuk evenement is om aan mee te werken. We werken met een gezellige groep mensen en er zijn al diverse vriendschappen ontstaan. Het is vooral leuk om de koppies van de kinderen te zien. Daar doe je het voor."

De Speel-In vindt dit jaar plaats op 10,11 en 14 tot en met 16 augustus. 's Ochtends zijn kinderen van 9.30 uur tot 12.00 uur welkom en 's middags van 13.00 uur tot 15.30 uur. Overblijven tussen de middag is mogelijk in de foyer van de sporthal. Een dagbandje voor de Speel-In kost € 2,50 en een weekbandje € 10,-.

Meer informatie is te vinden op www.speelin.nl.