• tips nieuwe auto

4 tips voor jouw nieuwe auto

Er zijn verschillende redenen denkbaar om over te willen stappen naar een nieuwe auto. Misschien verander je van baan en moet je verder gaan rijden om op je werk te komen. Misschien is je huidige auto op de leeftijd gekomen waarop je hem nog gunstig in kunt ruilen. Of misschien is de auto die je nu hebt wel kapot en kost de reparatie meer dan de dagwaarde. Voor de aanschaf van jouw nieuwe auto geven we je alvast 4 tips.

Liever lenen voor een goede auto dan een slechte zelf financieren
Niemand wil zich in de schulden steken natuurlijk, en een auto wordt nog steeds wel als een luxe gezien. Maar dat neemt niet weg dat je ervan afhankelijk kunt zijn en dat het heel vervelend is als je er dan geen tot je beschikking hebt. Wat je echter ook niet wilt, is een auto die constant voor (dure) problemen zorgt. Als je met het geld dat je zelf beschikbaar hebt niet verder komt dan een twijfelachtige tweedehands auto, kun je beter nadenken over een lening voor het financieren van een auto die wel trouw z'n werk doet en weinig onderhoud behoeft. Voor de gunstigste lening kun je vergelijken op overstappen.nl.

Elektrisch is het overwegen waard

We kunnen er niet omheen dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Hoewel de infrastructuur daarvoor nog volop in ontwikkeling is, is nu wel al duidelijk dat over een aantal jaar Europa hartelijker staat ten opzichte van de elektrische auto als de benzineauto en zeker de dieselauto. Een belangrijk argument om mee te nemen, is dat je de auto op den duur ook wel weer wilt kunnen doorverkopen als je toe bent aan een nieuwe. Mag de benzineauto of dieselauto tegen die tijd veel stadscentra niet meer in en wordt hij wellicht ook zwaarder belast, dan maakt dat de verkoop een stuk minder rendabel.

Felle kleuren verkopen slecht
Misschien ben jij enorm van de felle kleuren en wil je best rondrijden in een baby-roze gekleurde auto of een neongroene wagen. Dat heeft het bijkomende voordeel dat je de auto makkelijk terugvindt op een drukke parkeerplaats, en dat je opvalt als dat ook je wens is. Dat laatste is vooral ook een voordeel als je de auto wilt bestickeren met de naam van je bedrijf. Het heeft echter ook een voornaam nadeel, en dat is dat je hem moeilijker kwijt raakt wanneer je hem probeert te verkopen. De meerderheid rijdt liever in een auto met een stemmigere kleur, zoals grijs, zwart of wit.

Maak een weloverwogen keuze
De aanschaf van de auto is geen zaak om licht over te denken. Het is een uitgave die je niet bepaald elke week doet, want het gaat om een hoop geld. Daarom moet je er de tijd voor nemen en verschillende opties goed tegen elkaar afzetten. De ene dealer geeft je wellicht een betere prijs of inruil dan de andere, en daarom is het verstandig om bij meerdere adressen te gaan kijken en onderhandelen.