Aan het werk tijdens doe dag van Alblasserwaard On Stage

SLIEDRECHT In vervolg op Alblasserwaard On Stage vond op donderdag 31 maart de On Stage Doe Dag plaats. Ruim 250 On Stage leerlingen van het Griendencollege, de Calvijn en het Wellantcollege De Bossekamp gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze tijdens het beroepenfeest van On Stage een match mee hebben gemaakt. Veel deelnemende bedrijven hadden een mooi programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen.

Het On Stage Team van Alblasserwaard On Stage bezochten een aantal matches en troffen er gemotiveerde vmbo leerlingen en enthousiaste professionals aan. ,,Wij zagen zoveel leerlingen met  'sterretjes in hun ogen': degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Voor hen doen we dit en onder deze jongeren vinden de bedrijven hun toekomstige collega's en medewerkers!", zeggen de On Stage teamleden.

Jaap van Schoonhoven van het Calvijn ging met de leerlingen mee naar de NOS in Hilversum. ,,Leerlingen konden zelfs op de stoel van de nieuwslezer plaatsnemen. Onze nieuwslezers in spé. De gezichten spraken boekdelen en daar hebben we het allemaal voor gedaan. Mooi om te zien." Ook bij Kinderopvang Yes was het een leerzame dag voor de leerlingen. De leerlingen zorgden - samen met de vaste verzorgsters - voor het drinken en fruit, ze speelden buiten met de kinderen en ze mochten zelfs mee helpen een luier te verschonen. Bij visagiste Jose Leeuwis leerden de leerlingen wat een visagiste doet en waar je later kan gaan werken. Ook werden een aantal leerlingen opgemaakt. Advocaat Jongeneel ging met de leerlingen naar de rechtbank. Zo konden ze in het echt zien hoe het er in de rechtbank aan toe gaat. Bij Café Havana bereidden de leerlingen zelf eten en schonken drankjes in. De secretaresses in spé bij Tablis Wonen schreven zelf een bericht op facebook en twitter en maakten afspraken in de agenda van de directeur.