• AssieFotografie

Acht Koninklijke onderscheidingen in Giessenlanden

HOORNAAR Burgemeester Werner ten Kate heeft donderdag 26 april acht Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Deze inwoners zijn allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Adriaan Roest uit Schelluinen ontving een koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor onder andere de damvereniging, de Hervormde Gemeenste Schelluinen, de Oranjevereniging Schelluinen en commissie Dodenherdenking Schelluinen.

Bert Pesselse uit Giessenburg kreeg een lintje voor zijn werk als vrijwilliger bij de Hervormde gemeente te Giessen-Nieuwkerk, vrijwilliger bij en voorzitter van Wielerclub Jan van Arckel en medeoprichter, voorzitter en commissielid, van de dorpsraad Giessenburg.

Maarten Schep uit Giessenburg ontving een lintje voor zijn vrijwilligerswerk bij de hervormde gemeente Giessen- Nieuwkerk. Daarnaast was hij (mede) Initiatiefnemer en voorzitter van de personeelsvereniging van Agrarische Bedrijfsverzorging Midden Nederland, bestuurslid van IJsclub de Giessen en bestuurslid van Stichting Senioren Waterschap Rivierenland, hij draagt bij aan het organiseren van activiteiten.

Bert den Boer uit Giessenburg kreeg een koninklijke onderscheiding voor zijn werk als vrijwilliger en penningmeester en ook voorzitter van de schaakclub De Giessen en Linge. Verder: Vrijwilliger bij en voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, bestuurslid van Stichting Vliegeniersmonumenten Giessenlanden WO2 en bestuurslid van de Regionale Gemalenstichting Alblasserwaard en Vijfherenlanden.

Ook ging er een lintje naar Hans Koppen uit Schelluinen. Hij is penningmeester en voorzitter van de Schelluinse Gymnastiek Vereniging, lid van de commissie Dodenherdenking Schelluinen en voorzitter van de Coöperatieve diepvriesvereniging Schelluinen.

Gijs Moerings uit Noordeloos ontving een lintje voor zijn vrijwilligerswerk bij Sportvereniging Noordeloos.en zijn werk als coördinator bij de Giessenlandse voetbalverenigingen.

Wim Heijkoop uit Giessenburg verdiende een koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk bij Speeltuinvereniging De Kindervreugd Giessenburg. Ook was hij bestuurslid Oranjevereniging Giessenburg, vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Maranatha, vrijwilliger zwembad De Doetsekom en Vrijwilliger en bestuurslid bij vv Peursum.

Tot slot lag er een lintje klaar voor Marry Heijkoop-van Doorn uit Giessenburg voor haar werk als vrijwilliger bij Speeltuinvereniging De Kindervreugd Giessenburg. Ook was zij vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Maranatha en vrijwilliger bij de dorpskamer in Giessenburg.