• Moppereend

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM Van 22 januari tot en met 1 februari maken ze in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam van voorlezen een feestje. Dit gebeurt natuurlijk het hele jaar door. Maar tijdens de Nationale Voorleesdagen schenken ze nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby's, peuters en kleuters. Dit doen ze door middel van de mooiste verhalen en de leukste activiteiten. Het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan hierbij centraal.

Op zaterdag 18 januari kunnen kinderen alvast in de feeststemming komen. Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt ze mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Een voorstelling vol herkenning in een prachtig decor en leuke liedjes. Van 10.30 tot 11.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via debibliotheekaanzet.nl/voorleesdagen.

Op woensdag 22 januari worden de Nationale Voorleesdagen officieel geopend met het Voorleesontbijt. Zingen, dansen, luisteren naar een mooi verhaal én lekker eten. Wethouder Jan Nederveen leest voor uit Moppereend van 10.00 tot 10.45 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Alle nieuwe jeugdleden ontvangen een vingerpoppetje van Moppereend.

Toegang is gratis.