• Suzanne Heikoop, Suzanne Heikoop | www.SHeFotografie.nl

Schatrijke kinderweek

H'VELD'G'DAM Acht maanden voorbereiding voor zes dagen feest. Van 26 augustus tot en met 1 september vindt de 44ste Kinderweek in Boven-Hardinxveld plaats. Het Kerkcentrum is door de vijfentwintig vrijwilligers omgetoverd in een heus museum, passend bij het thema 'Schatrijk'.

door Suzanne Heikoop

Materialen verzamelen voor de knutselwerkjes, het schrijven van scripts, het voorbereiden van Bijbelverhalen en updaten van social media. Het kinderweekteam zit niet stil. ,,In januari zijn we begonnen met de voorbereidingen.", vertelt Jeska Baks, die zelf als kind ook naar de Kinderweek ging en nu één van de teamleden is. ,,Mijn opa en oma zijn betrokken geweest bij de oprichting, mijn ouders waren ook jaren actief en nu is het mijn beurt. De Kinderweek is een evangelisatieweek waarbij we, een week lang, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een programma aanbieden. We denken met elkaar na over de Bijbel, kijken naar poppenkast of toneel, knutselen en spelen leuke spellen. Op vrijdagavond is er een gezamenlijke afsluiting waar ouders kunnen komen kijken, nadat we traditiegetrouw met elkaar pannenkoeken hebben gegeten. Het echte einde is op zondag 1 september, in de kerkdienst van 9.30 uur. Daar zullen we voor de laatste keer het themalied, dat geschreven is door teamleden Scott Baks en Saskia Meerkerk, zingen."

Alhoewel, voor de laatste keer? ,,Een paar jaar terug hoorden we één van de liedjes nog maandenlang door het dorp gonzen.", zegt Saskia Meerkerk lachend. ,,Tijdens de week zelf weet je niet zo goed wat kinderen ervan oppikken. Zoiets is dan toch wel de kers op de taart. Ook de reactie van kinderen en ouders. Of ze nou christelijk zijn of niet, ze vinden het allemaal even leuk en leren iets over God en Zijn liefde voor ons allemaal."

Ook dit jaar is er een fotowedstrijd. Saskia: ,,Kinderen kunnen een foto insturen met het thema 'schatten uit de natuur' en daarmee een flitsende prijs winnen. Meer informatie staat op ons youtubekanaal."

Kinderweek, 26 augustus tot en met 30 augustus:

9.00 – 11.30 uur         4, 5 & 6 jaar
9.30 – 11.30 uur         11 & 12 jaar
13.00 – 15.30 uur         7, 8, 9 & 10 jaar
Kerkcentrum Boven Hardinxveld - Paulus Potterstraat 20 - www.kinderweek.nl en Kinderweek op Facebook.

Afsluitende kerkdienst op zondag 1 september, 9.30 uur, Hervormde Kerk Boven-Hardinxveld.
Op de avonden van de Kinderweek is er ook een Tienerweek: Tienerweek Boven-Hardinxveld op Facebook