• Stijn Philips

Alblasserwaardse natuurfilm gaat er komen

H'VELD - G'DAM Begin dit jaar berichtten we u over het idee van natuurfilmer Stijn Philips die via crowdfunding van plan is om een film over de Alblasserwaardse natuur te maken. Afgelopen week kwam er goed nieuws: het doelbedrag van € 9500,- is binnen, dus Philips kan aan de slag.

door Walter Leendertse

Volgens Philips laat het succes van de crowdfunding zien dat er veel draagvlak in de Alblasserwaard is voor een natuurfilm. ,,Niet alleen inwoners maar ook lokale natuurorganisaties, gemeenten, bedrijven en media staan achter het plan" vertelt een enthousiaste Philips ,,En er komen, ondanks dat het doelbedrag al binnen is, steeds meer partijen bij die financiële of praktische hulp willen bieden"
Deze steun kan hij goed gebruiken: des te meer middelen en steun, des te beter de film wordt.

Inmiddels is ook duidelijk hoe de film er in grote lijnen uit komt te zien. ,,Het wordt een film over de Alblasserwaard in vier seizoenen met bijzondere verhalen over een aantal kenmerkende dieren en mooie natuurlijke plekken in deze omgeving. " legt Philips uit ,,Ik ben inmiddels druk bezig met het inventariseren van de leukste verhalen en het maken van een draaischema om al die mooie verhalen te kunnen vertellen" Hij begint als het goed is volgende week al met het filmen van het bijzondere verhaal van de grutto.

Nu er een doelbedrag is binnengehaald zijn er ook nieuwe deuren geopend voor subsidie en sponsoring. ,,De komende tijd hoop ik nog meer budget binnen te halen via die subsidies en sponsoring van bedrijven zodat het niveau van de film verder omhoog kan."

Philips hoopt de film in het najaar van 2020 uit te kunnen brengen: ,,Eerst wil ik graag minimaal een jaar filmen om zo alle seizoenen goed in beeld te kunnen brengen. Vervolgens moet de film nog gemonteerd worden, moet er nog muziek uitgezocht worden, de kleuren gecorrigeerd en een voice-over geschreven en ingesproken worden. Al met al nog een flinke klus!"

Mocht u dit bijzondere project willen blijven volgen of praktisch of financieel willen steunen? Kijk op www.stijnphilips.nl