• Expo Koperen Knop

    Richard van Hoek Fotografie

"Amateur" kunst in de Koperen Knop

H'VELD-G'DAM Wie de komende weken een bezoek brengt aan museum de Koperen Knop waant zich zo'n 300 jaar terug in een Parijse salon. Maar liefst 134 kunstenaars leverden werk aan voor de tentoonstelling 'Open museum, kunst uit liefhebberij'.

 

Volgens Maja Philips, mede-organisator van de tentoonstelling, was de expositieruimte te klein voor alle werken en is er bij hoge uitzondering gekozen om enkele werken ook in het voorhuis en rentenierskamer  tentoon te stellen.  ,,We hebben een aantal moderne werken uitgekozen en die in een antieke omgeving geplaatst'', legt Philips uit. ,,Zo krijg je een mooi contrast." In de expositieruimte zijn de kunstwerken in een salonpresentatie thematisch opgehangen.

Naast expositieruimte vervult De Koperen Knop tijdens deze expositie ook de rol van galeriehouder. Veel van de werken zijn namelijk te koop en omdat de kunstenaars niet echt hun brood hoeven te verdien met hun kunst soms zelfs tegen een belachelijk lage prijs wanneer je kijkt naar de kwaliteit van het werk. 

De veelkleurige expositie is nog te zien tot en met zaterdag 16 april. Op de laatste dag van de tentoonstelling worden er ook prijzen uitgereikt, te weten een publieksprijs en een prijs van een vakjury.

Lees meer over deze expositie in het Kompas van 23 maart.