Beatrix één van de vier beste ziekenhuizen van Nederland

GORINCHEM Het Beatrix hoort bij de vier beste ziekenhuizen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Elseviers Beste Ziekenhuizen 2015. Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg, betrouwbaar en solide als organisatie en optimaal als begeleider en voorlichter van de patiënt. Dat zijn de eisen die gelden voor een goed functionerend ziekenhuis in het jaarlijkse onderzoek van Elsevier. Het Beatrixziekenhuis haalt een maximale score op al deze punten.

,,We zijn heel blij met deze top-notering", zegt Kees Heijblom, directielid Rivas Zorggroep. ,,Het bevestigt dat we op de goede weg zijn. Dagelijks streven we gezamenlijk naar het optimale resultaat en het is mooi dat dit beloond wordt met deze score. Het verplicht ons ook om de ingeslagen weg voort te zetten: betrokken en dichtbij, zowel richting de patiënt als richting de collega's. Een pluim dus voor alle medewerkers en medisch specialisten die hebben bijgedragen aan dit fantastische resultaat."

Elsevier heeft de ziekenhuizen beoordeeld op twee hoofdpunten: medische zorg en patiëntgerichtheid. Voor de medische zorg is gekeken naar de domeinen 'veiligheid' en 'effectiviteit'. De patiëntgerichtheid is uitgesplitst in de domeinen 'wachttijden' en 'dienstverlening'. ,,Ieder jaar analyseren we de uitkomsten om zo verder te verbeteren en onze zorg te optimaliseren", zegt Abdullah Ates, senior adviseur bij Rivas Zorggroep. ,,Vorig jaar scoorden we bijvoorbeeld minder goed op medicatieveiligheid. Hiervoor zijn direct verbetervoorstellen opgesteld en dat zien we dit jaar terug in de resultaten. Op dit aspect zijn we vooruit gegaan."

Fotobijschrift: Zowel de directie als de medewerkers en medisch specialisten zijn trots op de top-notering in Elseviers Beste Ziekenhuizen. Op de foto v.l.n.r: kinderarts en lid stafbestuur Marjolein Oosterhof, directielid Kees Heijblom en Abdullah Ates, senior adviseur bij Rivas Zorggroep