Bestemmingsplannen Regenboogschool en Fortlocatie naar de gemeenteraad

H'VELD-G'DAM Aan de gemeenteraad wordt binnenkort voorgesteld om zowel de bestemmingsplan voor de Regenboogschool en de bijbehorende sportaccommodatie als de bestemmingsplan Fortlocatie vast te stellen. Dat liet het college dinsdag weten.

Het bestemmingsplan voor de regenboogschool houdt nieuwbouw van de school in op een andere locatie. De oude ruimte wordt gereserveerd voor woningbouw. Ook de gymzaal, die evenals de school verouderd is, zal verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe sportvoorziening, die in samenwerking met de stichting Sportvoorziening Boven-Hardinxveld zal worden gerealiseerd.

Op het oude bedrijventerrein van Fort Kruiwagens wil de gemeente maximaal 38 woningen bouwen aan de Uranusstraat. Wethouder Benhard van Houwelingen geeft aan dat zodra de raad goedkeuring geeft, verder kan worden gegaan met de bouwvoorbereidingen van project Fortlocatie.

Daarnaast maakte Van Houwelingen bekend welke aannemer aan de slag mag met de 11 woningen voor nieuwbouwwijk Morgenslag. Bouwonderneming Den Dunnen heeft volgens hem het beste voorstel neergelegd en zal mogelijk deze zomer aan de bouw van de rijtjeshuizen beginnen. Daarmee eindigt de eerste fase van Morgenslag.