• Rivas Zorggroep
  • Rivas Zorggroep

Bijzonder kunstwerk onthuld in Tiendwaert

H'VELD-G'DAM Verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam is een mooi kunstwerk rijker. Zaterdag 22 oktober werd hier het viltkunstwerk, gemaakt door bewoners in samenwerking met kunstenares Anne van den Heuvel, onthuld.

De bewoners werkten afgelopen week samen aan het kunstwerk. 'Kunstenares Anne van den Heuvel heeft gedurende die hele week de bewoners van Tiendwaert begeleid bij het vormgeven en realiseren van dit kunstwerk', zegt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in Tiendwaert. 'Een deel van het kunstwerk is door een collega gewonnen tijdens de landelijke Viltexpo in Arnhem. Zij heeft haar prijs geschonken aan Tiendwaert. Na een inzamelactie om het overige deel van het kunstwerk te financieren, konden we deze uitbouwen tot wat het nu is.' In het kunstwerk is de skyline van Hardinxveld Giessendam te zien.

Bewoners van Tiendwaert, hun familie, vrijwilligers, medewerkers en andere belangstellenden waren bij de onthulling aanwezig. Mevrouw Vogel en mevrouw Post, bewoners van Tiendwaert, onthulden het kunstwerk. Iedereen was onder de indruk van het mooie resultaat. 'Het kunstwerk is een verrijking voor onze locatie', zegt Piety Nijhoff, teamleider in Tiendwaert. 'Dit kunstwerk is ook extra bijzonder omdat de bewoners het zelf hebben gemaakt. Het maken en exposeren van de kunstwerken past binnen het Planetree-concept waarmee Rivas werkt.'

Tijdens de onthulling ontstond spontaan de naam van het kunstwerk. Piety: 'Mevrouw Vogel vertelde aan bezoekers dat je in de skyline aan de overkant Werkendam kunt zien. Waarop kunstenares Anne vaststelde dat het kunstwerk vanaf nu 'De Overkant' heet. Iedereen is van harte welkom het kunstwerk te bewonderen.'

Voor meer informatie over Tiendwaert en andere diensten van Rivas Zorggroep kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

Fotobijschrift 1: De bewoners werkten afgelopen week samen aan het kunstwerk.

Fotobijschrift 2: Mevrouw Vogel (rechts) geeft uitleg over het viltkunstwerk dat in Tiendwaert hangt. Hierop is de skyline van Hardinxveld Giessendam te zien.