• Bob Oppedijk en Sara (Willy) van der Hek geven donderdag 13 september elkaar hun ja-woord.

    SHe Fotografie

Bob en Sara zeggen ja

H'VELD-G'DAM Op donderdag 13 september hopen Bob Oppedijk en Sara (Willy) van der Hek elkaar hun ja-woord te geven. Een huwelijk is altijd speciaal, maar dit huwelijk heeft nog een extra bijzonder tintje; Bob is 79 en Sara is 80 jaar oud.

door Suzanne Heikoop

De deur van het Hardinxveldse appartement staat bij aankomst al open. Sara biedt vanuit de deuropening een warm welkom. In de woonkamer zit Bob op de bank, alsof het nooit anders is geweest. Toch was die bank een half jaar terug nog leeg. Sara: ,,Mijn man, met wie ik een drogisterij in de Peulenstraat had, overleed in 1989. Daarna deed ik verschillende zendingsscholen en verhuisde naar België, waar vandaan ik werd uitgezonden naar India. In 2003 stopte dat en was ik opeens weer alleen. Daarom kwam ik in 2011 weer terug naar Hardinxveld. Ik was het alleen-zijn zat. Een bekende wees me op een huwelijksbureau, maar zat geen man voor mij bij. Later ging ik met datingsites aan de slag. Mijn oog viel op Bob. Op zijn foto zag ik lieve ogen en een mooie glimlach. Ik besloot contact met hem op te nemen." Bob kreeg van een vriend de tip om digitaal een leuke vrouw te zoeken. ,,Toen mijn vrouw overleed voelde ik me vaak rottig en verveeld. Een vriend stelde voor dat ik me bij een datingsite inschreef. Ik ontmoette een aantal vrouwen, maar dat werd niets. Tot ik een bericht van Sara kreeg."

Het bericht werd snel beantwoord. Sara: ,,Het viel me op dat hij een echte heer was. We e-mailden flink wat af en al snel volgde ons eerste telefoongesprek." Bob haakt in: ,,Je wilt op een gegeven moment toch een stem horen. Er was meteen een klik. Ik reed vanuit mijn woonplaats Amstelveen naar Hardinxveld. Bij binnenkomst in Sara's appartement voelde ik me meteen thuis. We pendelden wat heen en weer tussen de twee woonplaatsen, maar uiteindelijk zat ik veel vaker bij Sara. Toen besloten we om mijn Amstelveense huis op te geven. We gingen radicaal aan de slag om spullen op te ruimen en maakten van de rest een mooi plekje voor ons samen. Ik moest mijn hobby, het maken van modelscheepjes, wel opgeven wegens ruimtegebrek, maar kijk eens wat ik er voor terug krijg: een spontane vrouw die goed bij de pinken is en nog ontzettend lief is ook! Ze is fantastisch en ik verbaas me nog steeds wel eens over onze ontmoeting." Sara kijkt liefdevol naar haar aanstaande man: ,,Nou, zeg dat wel! Bob heeft zo'n lief karakter. Dat spreekt me ontzettend aan. We zijn echt een eenheid. Het maakt niet uit of je twintig of tachtig bent als je elkaar ontmoet, we zijn gewoon dol op elkaar."

Op donderdag 13 september trouwt het stel om 16.00 uur in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. Trots laten ze alvast hun feestelijke kleding zien. Sara: ,,We doffen ons op en trouwen in het bijzijn van vier getuigen, vervolgens gaan we met z'n zessen uit eten." Na de bruiloft zullen we Bob en Sara niet achter de geraniums vinden. Bob: ,,We zijn al samen naar Madeira en Texel geweest. Eind september reizen we naar Roemenië, in januari doen we een treinreis in Zwitserland en in mei hopen we een boottocht in Noorwegen te maken. We hopen samen nog wat jaren te krijgen waar we intens van kunnen genieten."