• De Koperen Knop

Boerderij & Erf biedt uniek boek te koop aan tijdens Fokveedag

HOORNAAR Boerderij & Erf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden biedt als eenmalige actie het boek 'Hoeve Hofstee Herbestemming' aan voor de stuntprijs van € 5,--. Deze aanbieding geldt alleen op zaterdag 7 oktober en in de stand van Boerderij & Erf op de Fokveedag in Hoornaar.

Het fotoboek 'Hoeve Hofstee Herbestemming' is met name bedoeld om in beeld te brengen hoe de vele markante boerderijen in de streek een andere en vooral passende bestemming kunnen krijgen. De foto's (beeldend kunstenaar Evert van Lopik) en begeleidende tekst (freelancer auteur Dick de Jong) laten bruikbare voorbeelden zien, maar tonen ook situaties, zoals het eigenlijk niet zou moeten. Naast een praktisch boek voor iedereen die zoekt naar een alternatieve bestemming voor de boerderij is het een mooi plaatjesboek, met tal van herkenningsmomenten voor iedereen die de streek weet te waarderen. De normale prijs van het boek is € 14,95, maar alleen op de Fokveedag 2017 kost het boek slechts vijf euro.

Boerderij & Erf A-V heeft in haar bijna twintigjarig bestaan diverse publicaties uitgegeven, met veel informatie over de boerderij en de plattelandsbeleving in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. 'De boerderij - het behouden waard' is een boek van Meine Mollema dat boerderijeigenaren en andere plattelandsbewoners veel informatie geeft over de juiste wijze van restaureren, verbouwen, onderhouden en isoleren. Met tal van foto's en voorbeeldtekeningen is het niet alleen zeer praktisch maar ook mooi om door te kijken. Het boekt telt 108 pagina's en kost € 14,95.

Dan is er het bekende boek 'Boer en boerderij'. Een standaardwerk over de boerderij en het boerenbestaan in de streek, geschreven door Huib de Kok en voorzien van veel uniek fotomateriaal. Dit boek vertelt ook vooral veel over het leven van de boeren, over hun dagelijks bestaan. Een uniek boek dat bij iedereen in huis aanwezig moet zijn! Het boek telt 352 pagina's en het kost € 35,--.

De boeken zijn te koop tegen de normale prijs bij Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. het is ook mogelijk om de boeken thuis gestuurd te krijgen. Daar komen de verzendkosten wel bovenop de prijs van het boek. Zie hiervoor de website www.boerderijenerf.nl

Boer & Hoeve geeft tien keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit. Via secretariaat@boerderijenerf.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden als begunstiger (kosten € 17,50 per jaar) of als vrijwilliger bij het secretariaat: Sluis 57, 2964 AT Groot-Ammers, 06-53759618 of secretariaat@boerderijenerf.nl .Kijk ook eens op: www.boerderijenerf.nl.