• VRZHZ

Brandweer in actie tegen fout geparkeerde auto's

HOORNAAR Om de inwoners van gemeente Giessenlanden bewust te maken van hun parkeergedrag heeft de brandweer in samenwerking met de politie en handhaving een speciale actie georganiseerd.

Met een grote brandweerauto werden nauwe straatjes aangedaan. De avonden werden als positief ervaren. Slordig of fout geparkeerde auto's maken het voor hulpdiensten moeilijk om op hun bestemming te komen. ,,Dit komen we helaas regelmatig tegen en daarom hebben we deze speciale actie gehouden," vertelt operationeel manager Arie Boer.

Tijdens de rondgang door de wijken in de dorpen van Giessenlanden werden enkele foutparkeerders aangesproken. Dit werd door de brandweer als positief ervaren. Boer: ,,Niet iedereen is zich er bewust van hoeveel ruimte zo'n brandweerauto nodig heeft. We konden dit goed laten zien toen de brandweerauto zich een aantal keren klemreed."

Bekeuringen voor foutparkeren werden niet uitgedeeld. Wel ontvingen deze automobilisten een gele kaart waarmee de brandweer aandacht vraagt voor het juist parkeren. In sommige, met name oudere, wijken zijn vrij smalle straten te vinden waar het op centimeters aankomt. De brandweer heeft deze plaatsen in beeld, maar het blijft goed om samen ook deze doorgangen zo optimaal mogelijk te houden. ,,De komende periode rijden we regelmatig door de wijken, waarbij we hopelijk geen kaarten meer hoeven uitdelen," besluit Arie Boer.