• Voetbalkooi Pieter de Hooghstraat

    Luke van der Burg

Buitenspelen in Boven-Hardinxveld bij de voetbalkooi

H'VELD-G'DAM Wat is er leuker voor kinderen dan buitenspelen met vriendjes? Vanaf woensdag 26 oktober start buurtsportcoach Luke van der Burg van 'Sport & Cultuur in de buurt' met diverse sport- en spelactiviteiten bij de voetbalkooi aan de Pieter de Hooghstraat in Boven-Hardinxveld. De eerste keer vindt er een bijzondere activiteit plaats. Wat precies, dat houdt de buurtsportcoach nog even gehei. Kinderen vanaf 4 jaar zijn tussen 14.00 uur en 15.30 uur welkom.

De sport- en spelactiviteit die voorheen op woensdagmiddag plaatsvond bij het Nassauplein komt hierdoor te vervallen. 'Sport & Cultuur in de buurt' organiseert voor alle kinderen in Hardinxveld-Giessendam activiteiten in de buurt. Bij het buitenspelen gaat het om de sociale contacten en het plezier in sport en spel op ieders eigen niveau. Tijdens de activiteiten hebben de kinderen keus uit diverse verschillende spellen en sporten. Elke week is er een ander specifiek aanbod en biedt de buurtsportcoach nieuwe spellen en sporten aan.

,,De afgelopen tijd zijn er verschillende berichten over de rubberkorrels op kunstgras in de media geweest. Wij begrijpen dat sommige zich zorgen maken om mogelijke gezondheidsrisico's. De gemeente heeft aangegeven dat er geen rede is tot zorgen: Rubbergranulaat op kunstgras levert op basis van de huidige inzichten geen risico op voor de volksgezondheid. We blijven de ontwikkelingen volgen", laat buurtsportcoach Luke van der Burg weten.

Voor meer informatie: buurtsportcoach Luke van der Burg, 0184-612771 of l.vanderburg@servanda.nl