• Burgemeester Heijkoop bezocht op woensdag 12 april de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

    Rivas Zorggroep
  • Burgemeester Heijkoop bezocht op woensdag 12 april de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

    Rivas Zorggroep

Burgemeester bezoekt bewoners verpleeghuis Tiendwaert

H'VELD-G'DAM Burgemeester Heijkoop bezocht woensdag 12 april de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam. Hij kreeg een rondleiding op een woongroep voor bewoners met dementie en sprak met verschillende bewoners, teamleider Piety Nijhoff en directeur Marcel van der Priem.

,,We ontvingen de burgemeester in de ruimte waar we altijd creatieve workshops houden", vertelt Piety. ,,Zo kreeg hij direct een goed beeld van de activiteiten die wij organiseren voor zowel onze bewoners als de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Ook sprak hij met verschillende bewoners."

ZO THUIS ALS MOGELIJK Vervolgens bracht de burgemeester een bezoek aan één van de woongroepen voor mensen met dementie. Hier kreeg hij meer informatie over hoe de zorg wordt geleverd. ,,Bij Rivas doen we dit op een kleinschalige manier", vervolgt Piety. ,,Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden, wensen en behoeften, en vooral van gewoonten van bewoners. In kleine woongroepen vormen zij met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden, waarbij het alledaagse leidraad is. Hiervoor bieden we hen een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving. Zo thuis als mogelijk."

AANDACHT VOOR OMGEVING Naast kleinschalige zorg is er aandacht voor de omgeving van bewoners. Piety: ,,We passen de omgeving zo aan dat deze herkenbaar is voor onze bewoners. We houden bijvoorbeeld rekening met de inrichting van de woonkamer, we gebruiken rustgevende kleuren en we zorgen voor een persoonsgerichte structuur van de dag. Medewerkers en vrijwilligers zijn ook speciaal getraind om gedachten en reacties van de bewoners beter te begrijpen. Medewerkers begeleiden familie en naasten hier ook in."

Voor meer informatie over Tiendwaert en overige diensten van Rivas Zorggroep: kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: