• Vijf van de zeven gedecoreerden.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
  • Het echtpaar Van Arnhem

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Burgemeester speldt zeven lintjes op

H'VELD-G'DAM Maar liefst zeven Hardinxvelders kregen vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Dirk Heijkoop. Gert Romijn, Hans Emmen, Paula Boer-Bender, het echtpaar Van Arnhem, Rokus Romijn en Gerda van Rossum zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gert Romijn is vooral bekend van de diverse films die hij als amateurfilmer maakte bij de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam. Romijn is daarnaast ook als filmmaker actief bij museum De Koperen Knop.

Hans Emmen is actief bij scouting A15. Hij zette zich onder meer in voor de fondsenwerving ten behoeve van een nieuw clubgebouw. Ook was hij leider van diverse speltakken. Daarnaast is Emmen lid en captain van het team 293 Steamwork bij Roparun.

Paula Boer is al jaren vrijwilligster bij en bestuurslid van het Rode Kruis. Daarnaast heeft zij zich in het verleden als vrijwilliger ingezet voor de zorgorganisatie ASVZ.

Het echtpaar Van Arnhem krijgt een lintje voor de jarenlange zeer intensieve verzorging van hun thuiswonende gehandicapte zoon. Hun zoon Menno is op achtjarige leeftijd overreden door een vrachtwagen. Door dit ernstige ongeluk raakt hij zwaar gehandicapt.

Rokus ('Ro') Romijn is al jaren actief als dirigent en begeleider van het kerkkoor Vita Nova. Ook is hij actief als kerkorganist voor de Hervormde Gemeente Giessen-Oudekerk en Peursum. In het verleden was Romijn ook organist van de Zondagsschool en dirigent van het bejaardenkoor.

Tot slot kreeg Gerda van Rossum een lintje opgespeld vanwege haar vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Ook zette Van Rossum zich jarenlang in voor de oudervereniging van het gymnasium in Gorinchem en de ouderraad van het Calvijn. Van Rossum is mantelzorger en vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld.