Burgemeestersvacature voorlopig niet opengesteld

H'VELD-G'DAM - Het openstellen van de vacature voor een vaste burgemeester in Hardinxveld-Giessendam is in september 2015 weer onderwerp van gesprek. Dit is de afspraak die de fractievoorzitters van de gemeenteraad en de commissaris van de Koning Jaap Smit maandag 9 februari maakten.

De fractievoorzitters verzochten de commissaris van de Koning om te spreken over de invulling van het burgemeestersambt. Deze ontmoeting vond maandag 9 februari plaats in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. Wim de Ruiter, woordvoerder namens de gemeenteraad, kijkt positief terug op het gesprek: ,,De ontmoeting met de

commissaris verliep in goede sfeer; het is prettig dat we concreet over het vervolg spraken met elkaar."

Eind 2014 besloot de gemeenteraad Drechtsteden te verzoeken om gezamenlijk te onderzoeken of en hoe Hardinxveld-Giessendam zou kunnen toetreden tot deze gemeenschappelijke regeling. Dit onderzoek zal worden afgezet tegen een tweetal onderzoeken naar het inkopen van diensten bij de gemeente Gorinchem en/of Molenwaard/Giessenlanden. Half 2015 neemt de gemeenteraad een besluit over de onderzoeksresultaten. Tegen die achtergrond is met de commissaris van de Koning afgesproken dat het benoemen van een vaste burgemeester in september weer onderwerp van gesprek zal zijn.

Roel Augusteijn, die sinds augustus 2014 is benoemd als waarnemend burgemeester van Hardinxveld-Giessendam, is bereid in elk geval aan te blijven tot de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de bestuurlijke toekomst. De bestuurder is een oude bekende van het dorp; hij was van 2006 tot 2008 ook waarnemend burgemeester.