• Start Whats App groep

    Richard van Hoek Fotografie

Buurttoezicht start Whatsapp-groepen

H'VELD-G'DAM Burgemeester Roel Augusteijn, wethouder Trudy Baggerman en Chris Pater van Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam gaven donderdag 1 september het startsein voor de Whatsapp-groepen van Buurttoezicht.

Met de WhatsApp-groepen brengen buurtbewoners elkaar direct op de hoogte van een verdachte situatie. Alerte buurtbewoners maken de kans op inbraak en diefstal veel kleiner. En de kans dat de politie een verdachte aanhoudt groter. Ongeveer 15% van de Nederlanders doet al mee aan een buurttoezichtgroep op WhatsApp en zorgt zo voor een groot aantal waakzame ogen en oren. Ook in Hardinxveld-Giessendam starten WhatsApp-groepen zodat buurtbewoners elkaar alert kunnen maken op verdachte situaties. Dit is een initiatief van Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de gemeente en politie.

Chris Pater coördinator van Buurttoezicht-Hardinxveld: ,,Uit het onderzoek van Universiteit van Tilburg blijkt dat inbrekers vaak lokaal opereren. Een WhatsApp-groep schrikt ze af. Daarom zijn we ook in Hardinxveld-Giessendam gestart met de WhatsAppgroepen. Landelijk heeft het al bewezen dat het werkt!"

De WhatsApp-groep is alleen voor het melden van verdachte situaties en om buurtbewoners te waarschuwen en alert te maken. Misbruik en beledigen via de WhatsApp-groep is niet toegestaan. Misbruikers van de WhatsApp-groepen worden door de coördinatoren uit de app gezet.

Voor meer informatie of informatie over het aanmelden bij de juiste whatsapp-groep: www.hardinxveld-giessendam.nl