• Archief BDUmedia

Carrière event voor jongeren

GORINCHEM Om jongeren een goede start op de arbeidsmarkt te geven organiseert de Rabobank op 1 november het Rabo Carrière Event in Gorinchem. Tijdens dit event kunnen jongeren o.a. workshops volgen, spreken met werkgevers uit de regio, een profielfoto laten maken en hun CV laten checken. Toegang is gratis, aanmelden via rabo.nl/av/carriere.

Het aanbod aan vacatures is groot. Daarom zien jongeren die net klaar zijn met hun studie of toe zijn aan een volgende stap vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe belandt jouw CV boven op de stapel van de recruiter, hoe profileer je jezelf op LinkedIn of heb je er altijd al van gedroomd om een eigen bedrijf te starten? ,,Het aanbod op het Rabo Carrière Event is heel divers", zegt Corrie de Kluijver van de afdeling communicatie en marketing van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Zij vervolgt: ,,Samen met de jongerenraad van de Rabobank is het programma samengesteld. Een event dus voor en door jongeren. Je krijgt deze avond praktische handvatten om de volgende dag direct mee aan de slag te gaan. Bovendien staan er meer dan twintig bedrijven op de banenmarkt die graag kennis maken met jongeren uit de regio. Of je nu voor een gratis profielfoto, sollicitatietips of voor een baan of stageplaats komt. Het event staat open voor iedereen die aan zijn of haar toekomst wil werken. Je hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. Het doel is om jongeren een goede basis voor de toekomst te geven. Het aantal aanmeldingen staat momenteel op honderdtachtig deelnemers. Ondanks de gunstige arbeidsmarkt zien we dat de behoefte onder jongeren en bedrijven groot is. Rabobank vervult graag een verbindende rol hierin."

Aanmelden kan tot 31 oktober. Meer informatie en aanmelden: rabo.nl/av/carriere.