• CDA in gesprek met inwoners Hardinxveld-Giessendam

    CDA hardinxveld-Giessendam

CDA verontrust over 'onveilig' afvalstation

H'VELD-G'DAM De veiligheid van het afvalbrengstation schiet te kort. De laatste tijd hebben zich meerdere incidenten afgespeeld, waarbij bezoekers naar het ziekenhuis moesten worden gebracht, stelt het CDA. De partij maakt zich ernstig zorgen om de onveilige situatie op de gemeentewerf aan de Schrank en vraagt het college maatregelen te nemen om nieuwe incidenten te voorkomen.

door Ward den Besten

Bezoekers die afval wegbrachten zijn tijdens het lossen van het verhoogde perron gevallen, zegt CDA-fractievoorzitter Wim de Ruiter. Bij sommigen was het letsel zo ernstig dat ze met de ambulance zijn afgevoerd. Om hoeveel incidenten het exact gaat weet De Ruiter niet. Tot nu toe zijn de slachtoffers, zover hij weet, telkens goed hersteld. Maar om te voorkomen dat iemand blijvend letsel eraan overhoudt, ,,vind ik het nodig dat er goed naar gekeken wordt'', aldus De Ruiter.

,,Het perron is twee à tweeënhalf meter hoog. Je kan dus een lelijke smak maken'', legt de CDA'er uit. Hij werd op de markt door iemand aangesproken die van de incidenten op de hoogte was. Voor De Ruiter reden genoeg om zelf hoogte te gaan nemen en het college aan zijn mouw te trekken.

,,Een van de zaken die ik zelf ter plaatse constateerde is dat containers niet aansluiten aan het perron zodat een misstap snel is gemaakt en de kans om tussen het perron en de container te komen groot is'', schrijft De Ruiter aan het college. Hij stelt voor om bij de losplaatsen hekjes van zo'n 80 centimeter hoog te plaatsen. Daarnaast wil het CDA weten of er een calamiteitenplan aanwezig is en of onder de aanwezige medewerkers BHV'ers zijn.

De Ruiter merkte tevens op dat tijdens bezoekuren de containerbakken met een kraan worden aangestampt. ,,Het gaat om groot materieel. Dat gebeurt als mensen aanwezig zijn, is dat wel zo handig'', vraagt hij zich af. ,,Bezoekers kunnen gemakkelijk geraakt worden door de kraan.'' Ook wijst hij op de korte paaltjes met contactdozen die op het terrein aanwezig zijn. Daar kunnen mensen gemakkelijk met hun broekspijpen achter blijven hangen, stelt hij.