Collecteweek Hersenstichting

H´VELD-G'DAM Elk jaar gaan ruim 18.000 collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor mensen die te maken hebben met hersenziekten en hersenaandoeningen. Maar liefst 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een hersenaandoening. Aankomende collecteweek vindt plaats van 29 januari t/m 3 februari.

Nieuw bij deze collecte is dat mensen kunnen pinnen bij de collectant. In 2017 lanceerden 21 erkende goede doelen, waaronder de Hersenstichting, een pilot met de nieuwe pin-collectebus. In 50 gemeenten maken er 10 collectanten gebruik van collectebussen met een geïntegreerd pinapparaat. In deze pin-collectebus kan er zowel elektronisch als contant worden geven.

LEVENSBELANG Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je jezelf vaak kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laat de Hersenstichting onderzoek doen, geeft zij voorlichting en voert zij projecten uit.