• Gemeente Hardinxveld-Giessendam

College brengt bezoek aan Van Hoften

H'VELD-G'DAM Het college heeft vrijdag 16 december een werkbezoek gebracht aan Van Hoften installatietechniek. Dit was het eerste bedrijf/collegebezoek met de aanwezigheid van burgemeester Dirk Heijkoop.

Van Hoften installatietechniek is een sociaal en maatschappelijk betrokken bedrijf wat bestaat uit meerdere werkmaatschappijen en heeft naast de locatie op Stek 11 ook een locatie in Eindhoven.

De kernactiviteiten zijn sanitair, verwarmings- en ventilatie installaties in de woningbouw. Daarnaast zijn ze ook aangesloten bij het gilde Zinkmeesters, wat kwaliteit waarborgt op

het gebied van zink- en koperwerk. Het sociale uit zich in werknemers met een beperking een kans te bieden evenals re-intergratiemogelijkheden te bekijken als ook seniorenbeleid.

Daarnaast bieden ze stageplaatsen, stimuleren van vrouwen in de techniek via Femme Tech Awards/ www.techniektalent.nu<http://www.techniektalent.nu>

Op dit moment wordt er een bedrijfsschool opgericht waar de praktijk zo goed als mogelijk moeten nabootsen en dan met name gericht op de installatietechniek. De praktijk nabootsen kan alleen maar door een woning zo goed mogelijk na te bouwen. Dit wordt op dit moment gerealiseerd. Het doel van de bedrijfsschool is om mensen bekend te laten worden met de installatietechniek en de nodige praktijkervaring op te kunnen laten doen.