Comedytheater in 't Hart

Walter Leendertse

t @wleendertse

H'VELD-G'DAM Twee maanden geleden opende 't Hart haar deuren en konden de bewoners kennismaken met de vernieuwde "Drijvershof". De verenigingsseizoenen zijn inmiddels gestart en ook in 't Hart wordt weer naar hartenlust gebiljart, gedart en gedanst.

Toen horecaondernemer Gerrit van der Hil de Drijvershof overnam, had hij al het idee dat er wat meer leven in de brouwerij moest komen. Naast de verschillende culturele, sportieve en sociale verenigingen die gebruik maken van de faciliteiten van 't Hart zijn de zalen ook erg geschikt voor uiteenlopende culturele activiteiten ,,En staan we open voor de uiteenlopende ideeën van de bewoners van Hardinxveld", aldus van der Hil. Zo ontstond ook het idee van een comedyshow. ,,Een goede kennis vertelde me over deze stand-up comedians", vertelt van der Hil. ,,en ik probeer graag dingen uit én heb de mogelijkheden ervoor, dus waarom niet?"

Tijdens de comedyshow treden 4 stand-up comedians - te weten Bram van der Velde, Harry Glotzbach, Dali Stankovic en Johan van Gulik - ieder een halfuurtje op. Het wordt een typische stand-up comedy avond waarbij interactie met het publiek hoog in het vaandel staat. De comedians hebben hun sporen ruimschoots verdient bij verschillende comedyclubs en als tekstschrijvers van comedy- en cabaretprogramma's.

Naast de comedyshow heeft van der Hil nog een aantal culturele activiteiten voor de Hardinxvelders in petto. Zo staan er onder andere een Hollandse avond met Lesley Williams (Nederlands beste Hazes vertolker) op de planning en zijn er weer een aantal zaterdagavonden gereserveerd voor jamsessies. Voor volgend jaar heeft van der Hil ook genoeg plannen. ,,Eens kijken of 70's, 80's en 90's party's aanslaan", denkt van der Hil hardop. ,,en ik wil wat activiteiten voor de jeugd onder de achttien gaan organiseren."

De comedyshow vindt plaats op zaterdag 31 oktober vanaf 20.00. Kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop (bij 't Hart of reserveren via reservering@partycentrum-t-hart.nl) en € 12,50 aan de deur. Na de comedyshow is er een afterparty in de Kajuit met muziek van DJ Willem.