• BDUmedia

Constructie kantoor Omnivera voldoet niet aan richtlijnen en wordt ontruimd

GORINCHEM Om de veiligheid van klanten en medewerkers te garanderen heeft omnivera GWZ gisteren besloten haar kantoorpand aan de Rijnstraat 1 per direct te ontruimen. Aanleiding is onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, nadat bij Eindhoven Airport een parkeergarage gedeeltelijk instortte.

Door het ministerie is aan gemeenten gevraagd om panden met eenzelfde constructie in kaart te brengen en uit voorzorg te inventariseren. Hardinxveld-Giessendam heeft een inventarisatie gedaan waarbij ongeveer 30 gebouwen nader zijn onderzocht. Uiteindelijk vielen twee gebouwen in de risicocategorie: Het gebouw van Omnivera en de Koningin Wilhelminaschool. Uit deze analyse bleek dat alleen het gebouw van Omnivera GWZ niet voldoet aan de richtlijnen. Het gebouw van de Koningin Wilhelminaschool is wel veilig. Bij dat gebouw zijn dus geen extra maatregelen nodig.

Een gedeelte van het Omnivera-personeel dat werkzaam is in het gebouw aan de Rijnstraat wijkt uit naar een leegstaande verdieping van het kantoor van Aspect ICT aan de Handelsstraat 4. Dit wordt het tijdelijke adres van Omnivera GWZ waar haar huurders terecht kunnen. Komende week wordt het pand van Omnivera GWZ aan de Rijnstraat verder onderzocht en wordt bekeken of met extra maatregelen het pand wel veilig betreden kan worden. De garages en werkruimtes van de afdeling onderhoud blijven in functie, die lopen geen risico. De rest van het personeel zal tijdelijk vanuit huis gaan werken. De huurdersorganisaties en de Raad van Commissarissen zijn net als het personeel direct op de hoogte gesteld van de situatie. Het pand van Omnivera GWZ is in 2006 gebouwd.