• Troostwijk Veilingen

Damen Shipyards houdt veiling

GORINCHEM Altijd al een helikopterdek in je achtertuin willen hebben? Damen Shipyards Gorinchem verkoopt een deel van haar voorraad via een online veiling bij Troostwijk Veilingen. Het betreft, naast het helikopterdek, een breed assortiment aan tandwielreductiekasten, een scheepsblusmonitor, diverse stalen brandwerende deuren, marifoons, heaters en nog veel meer. De veiling is 21 november van start gegaan en sluit 12 december haar virtuele deuren. Alle kavels kunnen op afspraak in Gorinchem bezichtigd worden op 11 december tussen 10.00 en 12.00 uur.

Voor het helikopterdek wordt zeker belangstelling uit de maritieme sector verwacht. Bovendien is er een groot aanbod van spareparts en ander materieel dat met name scheepswerven en handelaren in scheeps-equipment zal interesseren.

Veilingmeester Frank Adam vertelt: ,,Troostwijk Veilingen draagt al meer dan 90 jaar bij aan een circulaire economie. Dit houdt in dat wij graag meewerken aan het bieden van een tweede leven aan producten en materieel dat nog in prima staat verkeert en bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland derhalve nog langdurig van dienst kan zijn. Damen werkt als internationaal marktleider uitsluitend met hoogwaardige producten. Het online veilen van hun overtollig materiaal past daarom prima binnen onze visie."

Damen werd in 1927 in Hardinxveld-Giessendam opgericht door twee broers en in 1969 overgenomen door de zoon van een van hen. Hij introduceerde het concept van modulaire bouw en het op voorraad bouwen van schepen. In 1973 breidde het bedrijf uit naar grotere faciliteiten in Gorinchem.

Tegenwoordig is Damen Shipyards Group wereldwijd actief en heeft het een prominente en vertrouwde reputatie opgebouwd. Met een personeelsbestand van 12.000 bouwt Damen een breed scala aan schepen, waaronder sleepboten, werkschepen, marine- en patrouilleschepen, high-speed schepen, vrachtschepen en baggerschepen. Daarnaast heeft Damen een internationaal netwerk van levenscyclus ondersteunende diensten die onderhouds-, reparatie- en conversiefaciliteiten omvatten.