Dames LTC de Merwede lijden tweede nederlaag

H'VELD-G'DAM Het in de tweede klasse uitkomende damesteam van LTC de Merwede startte de competitie goed, maar verleden week werd een zware nederlaag geleden. Zaterdag moesten de tennisvrouwen het opnemen tegen het sterke Alblasserdamse TV. Opnieuw wisten ze, ondanks fanatieke strijd, geen partij winnend af te sluiten. Met een 5-0-nederlaag keerden ze terug naar Hardinxveld.

Het spits werd afgebeten door Kristel Boon die de eerste single voor haar rekening nam. Zij trof een sterke opponente aan de overkant van het net. De speelsters waren aan elkaar gewaagd, maar de speelster uit Alblasserdam maakte de beslissende punten en had in elke set aan een break genoeg om de partij met 6-3 en 6-4 te winnen.

De tweede partij was de eerste dubbelpartij. Saskia Tichelaar en Ingeborg den Hartogh speelden die partij. De dames uit Ablasserdam waren een maatje te groot voor de dapper weerstand biedende Tichelaar en Den Hartogh. Zij slaagden er echter niet in om een game te winnen en zodoende ging deze partij met twee keer 6-0 verloren.

Captain Linda Geelen speelde de tweede single. In deze partij waren de krachtsverschillen wat groter. In de eerste set was Linda Geelen duidelijk de sterkste. Geelen gunde haar opponente maar één game. In de tweede set kantelde de partij. De Alblasserdamse tegenstandster kwam sterk terug en won de tweede set met 6-3. In de derde set was het moedige verzet van Geelen gebroken. Nu ging de winst met 6-1 naar de tegenstandster. Daarmee kwam de score van de dag op 3-0.

Kristel Boon en Ingeborg den Hartogh gingen daarna proberen de eer te redden en de score een dragelijker aanzien te geven. Ze begonnen goed aan de eerste set. Het ging lang op service en gelijk op. Een serviceverlies was genoeg om de eerste set met 6-4 te verliezen. In de tweede set waren de speelsters van de Ablasserdamse TV duidelijk sterker. Deze set ging met 6-1 verloren. De eer was dus nog niet gered.

Dan moest het maar gebeuren in de afsluitende partij. De laatste partij werd gespeeld door Linda Geelen en Saskia Tichelaar. De Hardinxveldse dames probeerden alles, maar waren niet opgewassen tegen het sterke Alblasserdamse duo aan de andere kant van het net, die ook van een hogere speelsterkte waren. Met 6-2 en 6-1 ging ook deze laatste partij van de dag verloren. Daardoor stond er na een middag tennissen een 5-0 score op het bord.