• Dick de Jong

De Koperen Knop zoekt vrijwilligers

H'VELD-G'DAM In Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam zijn op dit moment weer een aantal zeer gevarieerde vrijwilligersfuncties vacant. Door uitbreiding en aanpassing van activiteiten en doordat een aantal vrijwilligers met functioneel leeftijdsontslag zijn gegaan.

Werken in Museum De Koperen Knop is een verantwoorde functie, die erg veel voldoening geeft. Vrijwilligers hebben niet alleen te maken met collega-vrijwilligers, maar ook met het publiek en dat komt overal vandaan. En elke bezoekers heeft zijn eigen achtergrond en komt met zijn eigen verhaal. In Museum De Koperen Knop zijn veel gevarieerde functies. Op dit moment is de meeste behoefte aan vrijwilligers voor de volgende taken en werkzaamheden: Assisisteren bij de voorbereiding en inrichting van exposities, verzorging van het interieur van het museum, suppoostenwerkzaamheden, het ontvangen van groepen, cateringwerkzaamheden, diensten draaien in de theetuin, educatiewerkzaamheden en het begeleiden van schoolgroepen en voorbereiden en assisteren van werkzaamheden binnen de Activiteitencommissie.

Wie een bijdrage wil geven aan de verdere verwezenlijking van het cultureel en historisch erfgoed van de Alblasserwaard, bereid is om aan te pakken en enige affiniteit heeft met de Alblasserwaard, wordt uit uitgenodigd om contact op te nemen met de museumdirecteur, Alida Ambachtsheer. Dat kan per email koperenknop@planet.nl of per telefoon 06-14148618. Iedere nieuwe vrijwilliger krijgt interne begeleiding en indien van toepassing een interne opleiding.