Definitief ontwerp renovatie Peulenstraat bekend

H'VELD-G'DAM Het definitieve ontwerp van de Peulenstraat is bekend. Er volgt nu een aanbesteding om de opdracht renovatie Peulenstraat te laten uitvoeren. Als alles volgens planning verloopt wordt in juli 2015 gestart met de renovatie van de Peulenstraat.

Het definitieve ontwerp is mede tot stand gekomen op basis van inbreng van ondernemers, inwoners en Stichting Dorpsbehoud. Wethouder Theo Boerman: ,,Er ligt nu een plan waarbij het nostalgische karakter van de Peulenstraat behouden blijft, maar de functionaliteit van de straat flink verbeterd wordt." Het definitieve ontwerp is te vinden op de website van gemeente Hardinxveld-Giessendam.

De renovatie van de Peulenstraat duurt zo'n drie tot vier maanden. Daarbij worden steeds stukken van 60 tot 80 meter aangepakt. De insteek van de gemeente is om de renovatie in juli 2015 na de braderie in juni te starten. Wethouder Benhard van Houwelingen: ,,Het was een duidelijke wens van de ondernemers om de renovatie niet in een drukke periode te laten plaatsvinden. Daar geven we gehoor aan met een renovatie in de zomer."

In mei/juni 2015 wil de gemeente twee informatieavonden organiseren. De uitnodigingen worden verstuurd als de aannemer die de renovatie van de Peulenstraat gaat uitvoeren bekend is.